2.el otomobil ve hafif ticari araç pazarı ise yedi aylık dönemde büyümesini sürdürerek yüzde 9 arttı ve 4.112.842 adet olarak gerçekleşti. 2017 yılının aynı döneminde ise 3.703.580 adet olmuştu.

Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın, pazardaki gelişmeleri değerlendirirken “TÜİK raporuna göre ikinci el otomobil pazarı yılın ilk 7 ayında yüzde 9 arttı, bu artış olurken sıfır otomobil pazarı ise yüzde 21 daraldı. Özellikle Ağustos ayında yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanmalar, otomobil alacaklarının taleplerini beklemeye almaları pazara negatif yönde etki etti. Sıfırla ikinci el arasındaki fiyat makasının beklenenden açık olması da talebi 2. el otomobillere yönlendirdi” açıklamasında bulundu.

 

“2. El araç alımı için en uygun dönem”

Aydın, döviz kurlarının henüz stabil bir hale gelmemesinden dolayı bu yıl otomotiv pazarının son 10 yılın en düşük adetlerinde kapanabileceğine dikkat çekerken “Sıfır araç fiyatları, gerek ithal araçlar gerekse yerli araçların ithal girdi maliyetlerinin yükselmesi ile önemli oranda arttı ve bu artışın sürebileceği bir dönem yaşamaktayız. Döviz kurlarındaki tüm artışın fiyatlara yansımadığını görüyoruz, önümüzdeki günlerde sıfır araç fiyatlarındaki artışlar, kurların bu seviyelerde kalması durumunda, devam edecektir. Tüketicilerin gelir düzeyinin, sıfır otomobil fiyatlarındaki artışa paralel olarak artmaması nedeniyle talep 2. el otomobillere kayacaktır. Özellikle Otoshops gibi kurumsal 2.el ticareti yapan markalara talebin artmasını bekliyoruz.” dedi.

“2. El otomobil alacaklar kurumsal firmaları tercih etmeli”

“Yepyeni ikinci El Deneyimi” sloganı ile 2. el pazarında birçok ilki gerçekleştirdiklerini ve müşterilerine daha önce örneği olmayan hizmetler sunduklarını sözlerine ekleyen Aydın “2.el pazarında halen kurumsal firma sayısı çok az, tüketiciler alım satım yapabilecekleri güvenilir kurum arayışındalar. Biz sağladığımız kurumsal güvencenin yanı sıra sunduğumuz yenilikçi çözümler ve üst düzey hizmet kalitemiz ile çok kısa bir sürede 2.el pazarının beğenilen markası olduk. Sunduğumuz hizmetleri sürekli geliştirmeye devam ediyoruz. 111 Nokta Ekspertiz, 2 yıla kadar garanti, 2 yıla kadar yol yardımı, 12 yaşa kadar 48 aya varan vadelerle ödeme avantajları yanısıra Otoshops’dan alınan bir araç 14 günlük bir süre içinde herhangi bir neden göstermeksizin yenisiyle değiştirilebilecek. Otoshops olarak 14 gün içinde değişim uygulamamızın amacı sattığımız 2.el otomobilin sonuna kadar arkasında durduğumuzu göstermektir.” şeklinde konuştu.

Türkiye çapında 15 ilde, 21 satış noktası ile hizmet veren Otoshops, www.otoshops.com web sitesi üzerinden de her marka, model, yaş ve kilometrede otomobili müşterilerin beğenisine sunuyor.