Dolar ve ÖTV artışına bağlı olarak yükselen sıfır otomobil fiyatları, birçok tüketiciyi sıfır araç yerine ikinci el oto satın almaya yöneltti.

Kasım ayından bu yana internette ikinci el oto ile ilgili yapılan sorgulamaların önemli ölçüde yükseldiğine dikkat çeken Bibip.com Genel Müdürü Sinan Barutçuoğlu ikinci el otoya yönelik aramaların Kurban Bayramı öncesindeki seviyelere ulaştığını belirtti.

Dolar ve ÖTV artışının ikinci el fiyatlarına henüz yansımadığının altını çizen Barutçuoğlu, ikinci el otomobil almanın tam zamanı olduğunu ifade etti. Barutçuoğlu, “Ocak ayının sonuna doğru ikinci el araç fiyatlarında da %5-%10 arası bir artış bekliyoruz. Araç tercihini ikinci el otodan yana kullanacak tüketiciler güvenli, ekspertizli ve garantili ikinci el araç satın aldığı takdirde kazançlı çıkacak. İkinci el oto sektöründeki güven sorununu ve alım satım sürecinde yaşanan zorluklar nedeniyle birçok kişi son yıllarda sıfır otomobil satın almaya yönelse de artık güvenilir ve garantili bir ikinci el otomobil sahibi olmak hayal değil” diyor.