Yılda yaklaşık 5 milyon ikinci el araç satışı yapılmasına karşın, araç alan veya satanlar için halen en büyük problem aracın değerini bilmektir. Şu anda otomobil piyasası, satılmakta olan araç fiyatları veya bu işten anlayan bir çevreden ya da ilanlardan alınan fikir ile belirlenmektedir.

Otomobil Distribitörleri, Yetkili Bayiler, Bankalar,  Sigorta Şirketleri ve Filo Yönetim Şirketleri gibi büyük yapılar ikinci el aracın değerini bazı endüstriyel çözümler ile ölçebilmekte iken bu hizmet araç sahibi seviyesine inmiş değildi.

2017 yılında kurulan Garaj Sepeti Android ve Apple telefonlar için geliştirdiği uygulama ile bugüne kadar kurumsal müşterilere sunulan “ikinci el araba değeri’ tespit hizmetini kullanıcılara sunuyor.

Uygulama ile sadece 30 saniye harcayarak bilgileri girilen aracın o gün hangi fiyatlara hızlı satacağını, tok satıcı iseniz nasıl bir fiyat kullanmanız gerektiği gösteriliyor. Sadece gerçekten var olan araçlar için çalışan sistem yanlış bilgi girilmiş durumlarda sonuç vermez ve kullanıcının böylelikle hata yapmasını önler. Uygulamanın en büyük özelliği ise tamamen ücretsiz olması.