Google Home, kullanıcıların sesli komutlarına tepki gösterebilen, ev kullanımı için geliştirilen, küçük bir hoparlör. Mesela Hyundai cihaza “Ok Google, Tell Blue Link to send the address of the Mandarin Oriental, in Las Vegas to my Sonata” ya da “OK Google, Tell Blue Link to start my Santa Fe and set the temperature to 72 degrees” dediğinizde söz konusu adreslerin araca gönderileceğini açıklıyor.

Bu fonksiyonellik Hyundai’ın bir süre önce yürürlüğe geçirdiği ve Amazon Echo hoparlör sistemini kullanan Amazon Alexa servisine benziyor. Yeni Google hizmeti sayesinde Hyundai sahipleri otomobillerinin kapılarını kilitleyebilecek, motorunu çalıştırabilecek ve Blue Link hizmeti sayesinde navigasyon bilgilerini araçlarına gönderebilecek. Ioniq plug-in Hibrit modeli gibi kablo ile şarj olabilen araçlardaysa Google’ın şarj işlemini bitirip, tekrar başlatmasını ya da iptal etmesini isteyebilecekler. Güvenlik nedeniyle otomobilin motorunu çalıştırmak ya da kapılarını açmak gibi bir takım fonkisyonlar araç sahibinin dört haneli Google Home şifresini girmesiyle aktif hale gelebilecek.

Hyundai uzun zamandır Google ile araç içi bağlantı teknolojileri üzerine çalışıyor ve geçtiğimiz yıl Android Auto’yu araçlarına entegre eden ilk marka olmuştu. Ayrıca Google’ın diğer bağlantı ürünleriyle ortaklık yaptığını da açıklamıştı. Hyundai ayrıca Android Auto’nun kendi versiyonunu da üretmeyi planlıyor.