Ürettiği otomobiller kadar sanata ve spora olan katkılarıyla da adını sıkça duyuran Hyundai, 20 yıllık Avrupa ve Dünya Kupası sponsorluklarından sonra şimdi de futbol kulüplerine destek olmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde İngiliz Chelsea Futbol Takımı’na 4 yıllık sponsor olan Hyundai, şimdi de La Liga’nın ünlü kulüplerinden biri olan Atletico Madrid’in forma sponsorluğunu aldı. Atletico Madrid’in La Liga’daki tüm maçlarında geçerli olacak bu sponsorluk kapsamında Hyundai, aynen Chelsea gibi formanın kollarında logo ve isim kullanma hakkına sahip olacak.

Bu ortaklık ile Hyundai, formada taşınacak logonun yanı sıra kulübe verilecek araç filosu, iç saha LED ekran reklamları, medya ve dijital içerik haklarıyla da sürekli görünür olacak. Ayrıca sponsorluk boyunca Hyundai, mobiliteye kolaylık sağlama ve futbolseverlerin daha fazla keyif alması adına özel aktiviteler yapacak. Böylelikle taraftarların futbol heyecanını daha fazla yaşaması adına takıma destek olacak.

Avrupa’daki futbol takımlarıyla olan sponsorluklarını genişletmeyi hedefleyen Hyundai’nin, Atletico Madrid’in haricinde güncel olarak Olympique Lyonnais ve Chelsea ile de sponsorluk anlaşması bulunuyor. Avrupa pazarındaki etkinliğini artırmak isteyen Hyundai, çok yakın bir zamanda, başka bir sürprizle daha futbol severlerin karşısına çıkacak.