Test sürecinin Türkiye’de yürütüldüğü ve yaklaşık 10 gün önce kamuflajlı olarak kameralara yakalanan 2018 Hyundai i20, örtülerinden kurtularak sahip olduğu tüm yeniliklerle karşımıza çıktı. Markanın yeni yılla birlikte makyaj niteliğinde değişimler ve geliştirmeler yaptığı i20 ailesinde kesinlikle yerinde hamlelerin kullanıldığını söyleyebiliriz. Günümüz koşullarını sağlayan teknolojik parçalarla eli güçlendirilen modelin tasarım kısmında ise en fazla hissedilecek bölüm dış tarafta olacak. Son üç yıldır ciddi diyebileceğimiz çok fazla dokunuş elde etmemesinin ardından gelen bu eklemeler fiyatlara da makul oranda yansırsa, kullanıcıların yeni i20’ye olan ilgisi biraz daha artacaktır. 

2018 Hyundai i20’nin tasarımında hemencecik ayırt edebileceğimiz değişimler var. Ön bölümde ızgara ve ışıklandırma grubuyla bir araya getirilen bu dokunuşlar yer yer aklımıza Suzuki Swift’i de getirmedi değil. Arka bölümdeki en önemli değişim ise tamponla birlikte stop lambalarının artık LED desteğiyle satın alınabilecek olması. Ki bu da gece sürüşlerinde yeni i20’yi eskisinden ayırabilmeyi sağlayacak önemli detaylardan birisi.

Hyundai, her markanın yaptığı gibi makyaj operasyonuna yeni jant tasarımları eklemeyi de ihmal etmemiş. Buradaki seçenekleri 15 ve 16 inç aralığında opsiyonlarla tercih edilebileceğini de belirtmeden geçmeyelim.

İçeriye geçmeden önce aracın renk paletlerine üç tane dikkat çeken parçanın daha eklenmesi de altı çizilmesi gereken detaylar arasında. 

İçeriye girdiğimizde ise ilk başta da söylediğimiz gibi işin bir revizyon olduğunu çok daha net anlıyoruz. Burada fonksiyonelliğe yönelen Hyundai, konsolun merkezinde boyutu 7 inç olan ve Apple CarPlay-Android Auto desteği sunan yeni bir multimedya ekrana yer veriyor. Yazılımsal olarak da bir öncekinden ayrılan ve opsiyonel olarak navigasyonla da güçlendirilebilen bu ekran dışında havalandırma girişleri, yeni USB yuvası, yeni araç içi renk seçeneği ve panoramik sunroof gibi parçalar yeni modelin farkını hissettirecek. Teknolojik asistan kısmında ise; şerit rakip ve uyarı, ön bölge çarpışma asistanı, sürücü dikkat uyarısı ve uzun far asistanı bu modelle birlikte opsiyonel olarak satın alınabilecekler arasına ekleniyor. Burada son olarak, 301 litre olan bagaj hacminin 326 litreye yükseltildiğini belirterek motorlara geçiş yapalım. 

Bilindiği üzere i20 standart versiyonun yanı sıra yerden biraz daha yükseltilmiş olan Active versiyonuna da sahip.

Bu furyanın ilk temsilcilerinden olan Hyundai, tüm versiyonların giriş seviyesinde gücü 18 birim artırılarak 118 beygire getirilen 1.0 litrelik turbo motor ve 5 ileri manuel şanzıman kombinasyonunu standart olarak sunuyor. Hemen ardından 73 ve 83 beygir güç seçenekleriyle satın alınabilen 1,2 litrelik atmosferik ve 100 beygir güç üreten 1,4 litrelik motor kullanıcıların tercih edebileceği seçenekler arasında olacak.

Start/stop teknolojiyle desteklenen bu motorlara ilk kez 7 ileri çift kavrama şanzıman eşlik edecek. Şimdilik fiyatıyla ilgili net bir bilginin pylaşılmadığı 2018 Hyundai i20’nin kısa süre içerisinde Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz.