Japon otomotiv devi Honda, günümüzde bazı modellerinde yer verdiği CVT otomatik şanzıman ile teknolojisini yollara aktarıyor. Artık birçok üretici çift kavramalı şanzımanları tercih ediyor olsa da Honda bu kulvarda ilerlemeye devam ediyor. Ancak geçtiğimiz günlerde marka tarafından yapılan açıklama ile, izlenen bu politikanın altında yatan bambaşka bir çalışma bulunuyor

Açıklamaya göre General Motors ile yapılan geliştirme çalışmaları doğrultusunda 3 kavramalı şanzıman, yüzde 5 yakıt tasarrufu ve 11 ileri oranlı vites değiştirecek. 

Bu teknolojinin ortaya çıkmasındaki başlıca sebeplerden birisi ise her geçen gün sıkılaştırılan emisyon standartları olarak gösteriliyor. 

Japon Patent Ofisi tarafından alınan dökümanlara göre, çift kavrama esnasında tork yüklenmesini azaltacak yeni teknolojinin adı üçlü kavrama. Japonların ürettiği bu şanzıman ile daha hızlı vites değiştirirken, aynı zamanda daha sarsıntısız bir sürüş olacak.

Honda, bu şanzıman için patent başvurusunu Mayıs ayında gerçekleştirmişti ve şanzımanın yaratıcısı olarakta Izumi Masao‘yu göstermişti.

Kaynak: Ajansotomobil.com