‘Herkes için Güvenlik’ mottosuyla yenilenen Safety Türkiye, 12 bin metrekarelik alanı ile ‘Türkiye’nin en büyük motosiklet gelişim merkezi’ unvanına da sahip oldu. Türkiye’de ilk kez hem asfalt hem de toprak olmak üzere 2 farklı parkur alanı sunan Safety Türkiye’de, 7 farklı seviyedeki dersler ile yılda 2 bini aşkın kişiye güvenli motosiklet kullanımı için hizmet verilmesi hedefleniyor.
 
Dünyanın en büyük motosiklet üreticisi olan ve Türkiye’nin de en çok satan motosiklet markası olma unvanını üst üste 7 yıldır koruyan Honda, ‘Herkes için Güvenlik’ mottosu ile Motosiklet Gelişim Merkezi’ni İstanbul Maltepe’ye taşıyarak 12 bin metrekarelik parkuru ile Türkiye’nin en büyük motosiklet gelişim merkezine dönüştürdü. Türkiye’de ilk kez hem asfalt hem de toprak olmak üzere 2 farklı alanda çalışma imkânı sunacak olan merkez, ehliyeti olan ya da olmayan tüm motosiklet severlere açık olacak. Motosiklet kullanımının yanı sıra yolculu sürüş ve arazide sürüş gibi 7 farklı seviyede dersler sunulacak olan Safety Türkiye’de, 5 bin 800 metrekaresi asfalt, 4 bin 200 metrekaresi ise toprak olmak üzere 12 bin metrekarelik alanda yılda 2 bini aşkın kişiye hizmet verilmesi hedefleniyor.
 
Motosikletin doğru şekilde kullanılmasıyla güvenli ve keyifli bir ulaşım aracı olduğu bilincini artırmayı hedefleyen Honda, 17 yıl önce Kocaeli Şekerpınar’da açtığı Honda Motosiklet Gelişim Merkezi’nde bugüne kadar 22 bini aşkın kişiye hizmet verdi.
 
Dünya çapında 50 yılı yakın bir süredir trafikte güvenlik konusunda 12 milyondan fazla insanın hayatına dokunan Honda, Safety Türkiye ile motosiklet kullanım oranının sağlıklı bir şekilde artırılması için çalışırken aynı zamanda motosiklet sürücüleri tarafından kaynaklanan kazaların da azalmasına destek olmayı hedefliyor. Uzman kadrosu tarafından Honda Motosiklet Gelişim Merkezi’nde; statik sürüş teknikleri, fren çalışmaları, slalom, offset slalom, dönüşler, farklı viraj teknikleri, düşük süratte denge çalışması, engebeli zeminde sürüş, yokuşta duruş – kalkış, yokuşta manevra, panik fren, kaçınma manevrası gibi birçok farklı konu ele alınıyor. Aynı anda hem asfalt hem de arazide sürüş yapılabilen merkezdeki asfalt parkurda Honda CB650F ve CBF150 modelleri ile, toprak parkurda ise Honda CRF250L modeli ile çalışmalar yapılıyor.
 
2005 yılından bu yana Emniyet mensuplarına, Sağlık Bakanlığı ilk yardım personellerine ve Jandarma birimlerine de Safety Türkiye’de hizmet verilirken; Honda aynı zamanda üniversiteler, liseler ve motosiklet kulüpleri gibi farklı gruplarla düzenlediği ‘Güvenli Sürüş’ seminerleri ile de bilinçli motosiklet sürücülerinin artması misyonunu bu merkezin dışına taşıyor.
 
Honda Motosiklet Gelişim Merkezi’nde motosiklet sürme becerisi edinmek isteyenler için tek kriter denge kurabilmek ve bisiklet sürebilmek olurken, merkez hakkında detaylı bilgi ve kayıt için www.safetyturkiye.com adresini ziyaret etmek gerekiyor.