Volkswagen, Kasım aynının başında Golf'ün makyajlanmış halini tanıtmıştı. Alman üretici şimdi de aracın en güçlü versiyonun resmi detaylarını yayınladı. 

Yelpazenin tepesinde yer alan Golf R, yaklaşık 10 bg'lik bir artış ile güç çıkışını 310hp'ye çıkardı. Hem hatchback, hem de station wagon kasasıyla satılan en güçlü Golf versiyonunun sunduğu maksimum tork değeri ise 400 Nm. Bu güç, dört tekerlekli çekiş sistemi vasıtasıyla her iki aksa birden iletiliyor. Bunların sonucunda Golf R'ın 0-100 km/s hızlanması sadece 4.6 saniye sürüyor.

Golf R da diğer Golf türevlerine getirilen tüm iyileştirme çalışmalarını taşıyacak. Yani LED arka farlar ve yeni Composition Colour bilgi eğlence sistemi standart olarak gelecek. Golf, daha üst seviye donanım paketlerinde ağabeyi Passat'tan taşınan 12.3 inç boyutunda tamamen dijital gösterge paneli ile donatılabilecek. Ayrıca ses ve dokunma ile kontrol edilebilen, 9.2 inç boyutlu ekrana sahip olan yeni bilgi eğlence sistemi de Golf'te sunulan opsiyonlar arasında yerini alacak. Adı Discover Pro olan sistemde hareket kontrolü özelliği de var; bu da Golf'ü C segmentinde bu teknolojiyi sunan ilk otomobil yapıyor.

Makyajlı Golf'ün ülkemize ne zaman veya hangi motor seçenekleriyle geleceği şu an için bilinmiyor; ancak Alman otomobil üreticisi artan özelliklere rağmen araçların fiyatlarını "bir kuruş bile arttırmadıklarını" söylüyor.