Amerikan otomobil üreticisi Ford, aldığı yeni bir patent ile araçlarının daha havalı görünmesini sağlayacak. Nasıl mı? Gövde üstünde parlayan logolar oluşturarak.

Ford, nem ve yağıştan yararlanarak gövde üzerinde grafikler oluşturmanın bir yolunu bulmuşa benziyor. Bu sayede Mustang'iniz karlar eriyince kaputun üstündeki aygır logosuyla çok daha havalı görünecek.

Ford, göz alıcı bu sistemin çalışması için altında ısıtma elemanına sahip veya sıcak bir yüzeye yakın bir panelden yararlanacak - patent başvurusunda kullanılan eleman motor. Nem ve sıcaklık sensörleri, sıcak havayı daha soğuk bir yüzeye yönlendirerek önceden ayarlanmış görüntünün oluşturulmasını sağlayacak.

Ford, şekillerin daha kalın olması adına termokromik boya kullanmayı değerlendiriyor. Gövdenin ısınması veya soğuması durumunda özel karışım sayesinde gövde rengi değiştirilerek istenen şeklin daha belirgin olmasını sağlayabilir.

Isıtma elemanlarını kaputun tamamına yayarak araca yarış tipi şeritler eklenebilmesi de bu ihtimaller dahilinde. Kalabalık yollarda fazlasıyla dikkat çekeceğine eminiz.