Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, filo firmalarının özellikle hibrit otomobillere olan talebinin çok arttığına dikkat çekerek "Yılın başında olmamıza rağmen filo firmalarından şu ana kadar 16 bin adet sipariş aldık. Bunun büyük bir çoğunluğu hibrit modeller için. Bugün itibarıyla hibrit talebimize karşılık bulabilsek, yarın hemen satabileceğimiz siparişlerimiz bulunuyor. Artık tüm kurumlar karbon ayak izi konusunda çok daha bilinçli ve buna yönelik önlemler alıyor. Buna bağlı olarak da kurumlarda kullanılan araçlarda hibrit araç tercihi giderek artıyor” şeklinde konuştu.  
 
"Hibrit araçlar yakın ve orta vadede çözüm”
 
Elektrikli araçların yaygınlaşmasına yönelik olarak görüşlerini de dile getiren Bozkurt, “Elektrikliye geçiş öncesinde, hibrit araçları yakın ve orta vadede çözüm olarak görüyoruz. Bugünkü batarya teknolojileri gelişecek, altyapı sorunları çözülecek, aracın maliyetleri ulaşılabilir seviyeye gelecek ki elektrikli otomobillerin devrine geçelim. Araç parkı içerisinde yüzde 25 bandını geçmeden bir teknolojinin yaygınlaşması çok mümkün değil” diye konuştu.

Araç tedariği konusunda tüm markaların bu dönemde bazı sorunlar yaşadığını da söyleyen Bozkurt, önümüzdeki aylarından itibaren rahatlamanın başlayacağını ifade etti. Bozkurt ayrıca artan ikinci el satışlarının sıfır araç satışlarına engel olmayacağını da söyledi.