Ford Motorsport Türkiye tarafından organize edilen “Fiesta Rally Cup”, yenilenen formatı ile amatör ralli tutkunlarına profesyonel bir takımın parçası olarak yarışma imkanı sunuyor. 5 yıllık aranın ardından sezonun ilk yarışı olan Ege Rallisi, asfalt etaplarında heyecanın ve rekabetin üst düzeyde olmasıyla akıllarda kaldı. Ralli’nin ikinci ayağı olan Troia Rallisi ise Avrupa Ralli Kupası’nda Balkan Şampiyonası takviminde de yer almasıyla dikkatleri çekiyor. Çanakkale’de 30 Haziran Cuma günü 18.30’da Truva Atı’ndan start alacak ekipler, 1-2 Temmuz tarihleri arasında oldukça hızlı ve zorlu etaplardan geçerek yarışı tamamlayacak.

“Troia Rallisi ile şampiyonada rekabet artacak”

Fiesta Rally Cup'ın ikinci yarışı Troia Rallisi için Ford Motorsport Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, şunları söyledi: “Fiesta Rally Cup’ın ilk yarışını Nisan ayında Ege Rallisi ile geride bırakmıştık. Bizim için de heyecanlı geçen Ege Rallisi’nde Fiesta Rally Cup ekipleri aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası iki çeker sınıfında da ilk sırada yer almışlardı. Tercihlerini Ford Fiesta ralli otomobilinden yana kullanan herkes hem Fiesta Rally Cup’tan hem de Türkiye Ralli Şampiyonası’ndan mutlu olarak ayrıldı. Troia Rallisi ile şampiyonada rekabetin daha da artacağını düşünüyorum. Tüm ekiplere başarılar dilerim.”

Fiesta Ralli Otomobilleri Zirvede

“Fiesta Rally Cup” klasmanında Fiesta ST, Fiesta R2 ve Fiesta R2T olmak üzere farklı teknik özelliklere sahip üç nesil Ford Fiesta yarış otomobili mücadele ediyor. Genel klasman dışında bu alt sınıf birincilerinin de ödüllendirildiği Fiesta Rally Cup’ta genel klasmanda Fiesta R2T (1.0L EcoBoost) aracıyla yarışan Ümit Can Özdemir ve Batuhan Memişyazıcı ikilisi birinci sırada tamamlamayı başarmıştı. Fiesta R2 (1.6L Zetec) aracıyla yarışan Cem Alakoç & Yusuf Çelik ikilisi ikinci olmuş, yine Fiesta ST ile yarışan Onur Çelikyay & Uğur Çelikyay ikilisi de üçüncü olarak tamamlamışlardı.

‘Fiesta Rally Cup’ puan durumu:

1

Ümit Can Özdemir (R2T)

 

 

18

2

Cem Alakoç (R2)

 

 

12

3

Onur Çelikyay (ST)

 

 

10

4

Özcan Söke (R2T)

 

 

8

5

Saip Can Hasbay (ST)

 

 

6

6

And Sunman (R2)

 

 

5

7

Melih Evranlı (ST)

 

 

4

8

Billur Hasbay (ST)

 

 

3

9

Emrah Ali Başo (R2)

 

 

2

10

İsmet Toktaş (R2T)

 

 

2

11

Emre Hasbay (R2T)

 

 

2

12

Burak Başlık (R2)

 

 

0

13

Kaan Karamaoğlu (R2T)

 

 

0

14

Semih Erkal (ST)

 

 

0

15

Tansel Karasu (R2)

 

 

0

Facebook Yorumları