Convex Fuarı’nda ön tanıtımı yapılacak olan olan, FIAT’ın yeni pikap modeli Fullback, hem arkadan itiş, hem dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip olarak müşterilerin beğenisine sunulacak. Avrupa pazarında  2..4 litrelik 150 HP ve 180 HP olmak üzere 2 ayrı güç üreten turbo dizel motorları 6 ileri manuel ve 5 ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile  satışa sunulacak. Bu pikap, ismini Amerikan futbolundaki dayanıklılık gerektiren ve sık sık hücuma katılan kilit oyuncu pozisyonu olan Fullback’ten alıyor.

Pikap pazarındaki sıkı rekabete iyi bir giriş yapmayı hedefleyen FIAT, bu modelinde tek kabinli, çift kabinli, uzatılmış kabinli ve kamyonet olmak üzere dört farklı yapıda pazara sunacak. Yapıların ortak özelliği, 1780 mm yüksekliğeü 3000 mm aks mesafesine ve 1815 mm genişliğe sahip olmaları.


FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç, Doblo'nun Fiorino ile beraber Markanın hafif ticari pazarında yıllardır liderliğini koruyan modeller olduğunu belirtti. FIAT’ın son 7 yılda, yüzde 25 pazar payına sahip olduğunu belirten Aytaç 2016’da mini van segmentinde minimum yüzde 40’lık Pazar payı hedeflediklerini söyledi.