Genişliği, bagaj hacmi, konforu ve sınıfından ayrışan teknolojisi ile yine ezber bozan Egea Station Wagon, 5 yıl/100 bin kilometre garantili olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Sınıfında ilk kez standart olarak sunulan üstün teknolojik donanımlarıyla dikkat çeken Fiat Egea Station Wagon, 1.4 litre T-Jet 120 HP benzinli manuel, 1.6 litre E-Torq 110 HP benzinli otomatik, 1.6 litre MultiJet 120 HP dizel manuel ve yine 1.6 litre MultiJet 120 HP DCT dizel otomatik motor seçenekleriyle sunuluyor. Kompakt sınıf müşterilerini tüm ihtiyaçlarına hitap edecek olan Fiat Egea Station Wagon, Urban Plus ve Lounge Plus isimli iki ayrı versiyon ile otomobil severlerin zengin donanım beklentilerini karşılıyor.

Fiat markasının, Tofaş tarafından geliştirilip üretilen Egea model ailesiyle, Avrupa otomotiv pazarının en büyük 2’inci segmenti olan kompakt sınıfa çok güçlü bir geri dönüş yaptığına dikkat çeken Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Henüz 1 yılı dolmadan kısa sürede sadece ülkemizde 30 bin adedi aşan satış başarısıyla Türkiye otomotiv sektörünün en başarılı otomobillerinden biri olan ve Fiat markasını tüm pazarlarda çok etkin bir noktaya taşıyan Egea Ailesi, Station Wagon modeliyle birlikte tamamlanmış oldu. Türkiye otomotiv sanayinin yakın dönemdeki en önemli projelerinden biri olan Egea Sedan modelimiz Avrupa’da sedan pazarını nasıl büyüttüyse, Station Wagon modelimizin de hem Avrupa’da hem Türkiye’de kompakt station wagon pazarını büyüteceğine inanıyoruz” dedi.

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen Fiat Egea projesinin üçüncü modeli Fiat Egea Station Wagon, yollara çıkmaya başladı. Türkiye’de hâlihazırda geliştirilen ve üretilen tek kompakt station wagon model unvanına sahip Fiat Egea Station Wagon’un liste başlangıç fiyatı 66 bin 900 TL olarak belirlenirken, dizel otomatik vitesli en üst versiyonu 86 bin 400 TL’den satılacak. İlk etapta sadece manuel şanzımanlı olarak 1.4 litre T-Jet 120 HP benzinli ve 1.6 litre 120 HP Multijet motor seçenekleriyle satışına başlanan Fiat Egea Station Wagon’un hem 1.6 litre 110 HP’lik benzinli hem de 1.6 litre 120 HP’lik dizel motorlarla birlikte sunulan otomatik şanzımanlı versiyonları ekim ayının ikinci yarısında Fiat bayilerinde yerini alacak. 

İki fonksiyonel ve zengin donanım seçeneği!

Urban Plus ve Lounge Plus adı verilen iki donanım paketiyle müşterilerinin beğenisine sunulan Fiat Egea Station Wagon, giriş versiyonundan itibaren kompakt station wagon müşterisinin ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek kadar zengin donanımıyla dikkat çekiyor. Modelin giriş seviyesi olan Urban Plus donanım paketinde; 6 hava yastığı, LED gündüz farları, krom kapı kolları, tavan rayları, 16 inçlik alaşımlı jantlar, otomatik klima, park sensörü, 5 inç dokunmatik ekranlı UConnect sistemi, Bluetooth bağlantısı, USB/AUX girişi, ABS, ESP, Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer alıyor. Fiat Egea Station Wagon’un giriş donanım seviyesi olan Urban Plus’ta ileri sürücü destek sistemleri de standart olarak sunuluyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Çarpışma Riski Uyarı Sistemi ve Otomatik Acil Durum Freni özelliklerinden oluşan bu teknolojiler ile Fiat Egea Station Wagon dikkat çekiyor.

Fiat Egea Station Wagon’un en üst donanım paketi olan Lounge Plus ise tüm kompakt sınıf müşterilerinin beklentilerini bir adım daha ileri taşıyor. Bu donanım seviyesinde Urban Plus’a ek olarak 7 inçlik yüksek çözünürlüklü tablet ekran, 17 inçlik alaşımlı jantlar, far ve yağmur sensörleri ve geri görüş kamerası gibi unsurlar yer alıyor.

Yerli Fiat Egea SW, Türkiye’de station wagon pazarını büyütecek!

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “İlk lansmanından bu yana Türkiye dahil tüm EMEA Bölgesi’nde 75 bin adedin üzerinde satılan Fiat Egea Sedan ve Hatchback’ten oluşan Egea model ailesi, yeni Station Wagon’un da eklenmesiyle artık tamamlandı. Tofaş tarafından geliştirilen ve üretilen bu yeni modelimiz, hâlihazırda bu sınıfta Türkiye’de üretilen tek yerli model olma özelliğini de taşıyor. Fiat Egea Station Wagon ile Türkiye’deki kompakt station wagon pazarının büyüklüğünü 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Artık Türkiye pazarı, hem kolay erişilebilir hem de fonksiyonel nitelikte bir station wagon modeline kavuşuyor. Markamızı Türkiye pazarında farklı bir müşteri kitlesine de ulaştıracağını düşündüğümüz Fiat Egea Station Wagon, sınıfında ilk kez Adaptif Hız Sabitleme Sistemi ve Otomatik Acil Durum Freni sistemlerini standart donanımları arasında sunarak rakiplerinden güvenlik konusunda ayrışmaktadır” dedi.

 

 

 

Tasarım ve fonksiyonellikle ezber bozuyor

Egea Station Wagon’un ürün özelliklerini aktaran Fiat Otomobil Pazarlama Müdürü Berk Arı ise yeni modelin etkileyici tasarımı, kullanışlılığı ve sınıfının en geniş iç hacmini, kompakt ölçülerle birleştirdiğinin altını çizdi. Fiat Egea Station Wagon’un hem sınıfının en uzun arka diz mesafesi hem de 550 litreye ulaşan bagaj hacmiyle ön plana çıktığını belirten Arı, “Beş yetişkinle birlikte bagajlarını da taşıyacak en geniş alanı sunan Egea Station Wagon, konfigüre edilebilir bagaj bölmesiyle fonksiyonellik anlamında da tüm müşterilerin beklentilerini karşılayacak” dedi. Fiat Egea Station Wagon’un 60/40 oranında katlanabilen arka koltuklar yatırıldığında düz bir zemin oluştururken, aynı zamanda 1.8 metreden daha uzun eşyalar için dahi yeterli yükleme alanı elde ediliyor. Hareketli bagaj zemini, yine bulunduğu kademeden çıkartılarak bir alt kısma yerleştirilebiliyor, bu sayede bagajın bölmesinin toplam yüksekliği arttırılabiliyor. Ayrıca, sağ ve solda bulunan ve hareket edebilecek eşyaları saklamak için tasarlanan 2 adet yan bölmenin duvarları gerektiğinde yerlerinden çıkartılarak, bagaj genişliği de 1.35 metreye çıkartılabiliyor.

 

Hayatı kolaylaştıran teknolojilerle fark yaratıyor

Fiat Egea Station Wagon, tüm FCA Grubu genelinde Uconnect bilgi-eğlence sisteminin yeni nesline sahip olan Egea Hatchback’ten sonraki ikinci model olarak ön plana çıkıyor. Bu sistem, tıpkı evdeki tabletlerimizde olduğu gibi yüksek tepki hızı, parmak hareketleri ile kaydırma, yakınlaşma ve uzaklaşma kolaylığına sahip. Bununla birlikte yeni Uconnect sistemi, mevcut Uconnect sistemlerinden aşina olunan Bluetooth bağlantısı, sesli komut, araç bilgi ve ayar ekranları ve entegre navigasyon gibi unsurları da bünyesi altında barındırıyor. 7 inçlik tablet ekran ve yüksek çözünürlük ile kullanışlılığı artan geri görüş kamerası kadar hız sabitleme sistemi, park, far ve yağmur sensörleri station wagon karoserli Fiat Egea’nın sunduğu, ihtiyaç duyulan ve hayatı kolaylaştıran, kabin içindeki teknolojilerden bazıları olarak ön plana çıkıyor.

 

Sınıfının ötesinde teknoloji ile gelen güvenlik!

Fiat Egea Station Wagon, sınıfında ilk ve tek olarak standart sunduğu ‘ileri sürücü destek sistemleri’ ile ön plana çıkıyor. “Çarpışma Riski Uyarı Sistemi”, “Otomatik Acil Durum Freni” ve “Adaptif Hız Sabitleme Sistemi” özelliklerinden oluşan bu teknolojiler, Egea Station Wagon’u rakiplerinden ayrıştırıyor.

Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, alışageldiğimiz hız sabitlemenin bir adım ötesini temsil ediyor. Sistemi devreye alırken sabitlemek istediğiniz hızı ve de önünüzdeki araç ile korumak istediğiniz mesafeyi belirliyorsunuz. Sonrasında, önünüze bir araç çıkana kadar ayarladığınız hızda seyretmeye başlıyorsunuz. Yan şeritteki araç önünüze geçtiğinde ve aranızdaki mesafe sizin belirlediğiniz takip mesafesinin altına indiğinde Fiat Egea Station Wagon otomatik olarak hızı kesiyor ve aradaki takip mesafesini koruyor. Öndeki araç hızlandığında ya da şerit değiştirdiğinde ise Fiat Egea Station Wagon sizi tekrar en başta belirlediğiniz hıza yükseltiyor. Tüm bunları aracın sürücüsü hiç gaz veya fren pedalına dokunmadan ve de 30-160 km/saat arası hızlarda gerçekleştirebiliyor. Bu sisteme ilave olarak “Hız Sınırlandırma Sistemi” ise sürücülerin farkında olmadan hız limitini aşmamasına yardımcı olmak için Fiat Egea Station Wagon’da görev yapmaktadır.

Fiat Egea Station Wagon sahip olduğu “Çarpışma Riski Uyarı Sistemi” ve “Otomatik Acil Durum Freni” özellikleri ile kaza riskinin oluştuğu durumlarda önce sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Sürücüden gerekli tepkiyi alamaz ise otomatik olarak fren yaparak çarpışmayı önlüyor ya da muhtemel çarpışmanın etkisini minimize ediyor. Üstelik bunu 200 km/s hıza kadar yapabilme kabiliyeti ile Fiat Egea Station Wagon, sahiplerine hem şehir içi hem de şehir dışı trafikte ihtiyaç duyulan güvenliği ileri teknolojisi ile sunuyor.

Güçlü ve maskulen tasarım!

Fiat tasarımcıları, aracın yüzüne tümüyle yatay bir duygu kazandırırken ana farları ön ızgarayla görsel olarak birleştiren bir tasarım ile sağlamlığı ve doğal duruşu ifade ediyor.  LED teknolojisini içeren gündüz sürüş farları ve projeksiyon tipi halojen ön farlar sayesinde sakin ama güçlü bakışlara sahip Fiat Egea Station Wagon, kendinden emin ve maskulen bir görünüme sahip. Aracın tam merkezinde bulunan, Fiat logosundan başlayarak yayılan dinamik düzenlemeli krom ögeler dizisi sayesinde ızgara, bir mücevher hissi veriyor. Üst ızgaranın altını çizen krom şerit, her iki ön far grubunu birbirine bağlarken, hem alt ön hem de otomobilin geriye kalan kısmını zenginleştiren tüm krom detayları tamamlıyor. Ön ızgaradaki krom kaplı bölümler, alt ızgaralardaki krom şeritler ve krom kaplı kapı kolları otomobilin dört bir yanındaki seçkin duyguyu tamamlıyor.

Fiat Egea Station Wagon’un arka tasarımında ise imza nitelikli, etkileyici bir şekle sahip arka farlar hâkim. Dinamik biçimli arka farlar, çift parçalı yapısı sayesinde aracın tasarımına fark katıyor.  Belirgin arka spoyler son derece geniş bagaj bölümünü aerodinamik bir formda ve düzgün bir şekilde tamamlarken arka tamponun sağlam duruşu, arka kısma sportif ve kendinden emin bir görünüş kazandırıyor. Fiat Egea Station Wagon’un gövdesinin yan kısmında yer alan ve ön farlardan başlayıp arkada farlara kadar devam eden karakteristik omuz çizgisi de aracın dinamik görüntüsünü tamamlıyor.

Şık tasarımın altındaki üstünlükler sonucu belirliyor!

Fiat Egea Station Wagon, sahip olduğu ekstra yalıtım özellikleri ile rakiplerine göre daha sessiz kabin sağlıyor. Fiat Egea Station Wagon, akustik yalıtım özelliğine sahip camlar, motor ve aktarma organlarındaki titreşim sönümleyicileri ve izolatörler, ses sönümle özelliğine sahip tavan kaplaması ve gövdenin çeşitli bölgelerinde bulunan ek izolatörler ile kabin içinde eşsiz bir sessizlik sunuyor. Bozuk yollarda dahi etkili olan ve darbenin boyutuna göre sertliği değişen özel süspansiyon sistemi ile de yüksek bir sürüş konforu sunuyor.

Ayrıca Fiat Egea Station Wagon’da önceden yekpare hale getirilmiş yan çerçeve iskelet sistemi kullanılmaktadır. Sıcak ve soğuk şekillendirilmiş yüksek mukavemetli çeliklerden üretilen bu yapı, yerli tedarikçiler tarafından üretilmekte ve gövde hatlarında otomatik olarak araç gövdesine kaynaklanmaktadır. Bu teknoloji, araca ekstra rijitlik ve ağırlığının da azaltılmasını sağlamaktadır.