Genişliği, bagaj hacmi, konforu ve sınıfından ayrıştıran teknolojisi ile yine ezber bozan Egea Hatchback, 5 yıl/100 bin kilometre garantili olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Sınıfında ilk kez standart olarak sunulan üstün teknolojik donanımlarıyla dikkat çeken Fiat Egea Hatchback, ilk etapta manuel şanzımanlı olarak 1.4 litre 95 HP ve 1.4 litre T-Jet 120 HP benzinliyle, 1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 120 HP Multijet dizel motor seçenekleriyle sunuluyor.

Fiat markasının, Tofaş tarafından geliştirilip üretilen Egea model ailesiyle, Avrupa’da en büyük pazar payına sahip kompakt sınıfa güçlü bir geri dönüş yaptığına dikkat çeken Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Egea Sedan ile pazara çok hızlı bir giriş yaptık; ürün ve konumlandırma açısından benzeri olmayan bir model oluşturduk. Egea Sedan satışta olduğu ilk 6 ayda 16 bin adetlik satış rakamına ulaşarak otomobil pazarında en çok satılan modellerden biri haline geldi. Şimdi yeni Fiat Egea Hatchback ile bu başarıyı taçlandıracağız. Easy Plus, Urban Plus ve Lounge Plus adı verilen üç zengin donanım seçeneğiyle kompakt hatchback müşterilerinin de gönlünü kazanacağız. Fiat Egea Hatchback, daha iyi bir otomobile sahip olmak isteyen müşterilere, ekonomik fiyatlarla, gerçekten ihtiyaç duydukları donanımlarla hitap eden, yine ‘ezber bozan’ bir model oldu” dedi.

50 saniyede 1 otomobil üretiyoruz…

Sedan modelinden sonra hatchback modelini de yollara çıkartan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu üretim, satış ve hedefler konusnda iddialı ve önemli açıklamalarda bulundu…

Egea ailesi ile birlikte Tofaş, yeniden otomobil üreticisi kimliğine kavuşuyor. Bursa’da yüzde 70 ticari araç, yüzde 30 binek otomobil üretimi gerçekleştiren Tofaş’ta ticari araç ağırlığı azalıyor. Üretim 2016’da yüzde 50/50’ye dengelenecek. Tofaş’ın daha sonraki yıllarda binek otomobil üretiminin ticari aracı sollayarak, yüzde 60-65 seviyesine çıkması bekleniyor. Bu değişimde Egea ailesinin yurtiçi ve yurtdışında gördüğü ilgi büyük rol oynuyor.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Egea hatchback tanıtımında sorularımıza verdiği cevaplarıyla Bursa’da bir dönüşümün yaşandığını açıkça ortaya koydu. Egea ile katma değeri yüksek üst segment otomobillere geçtiklerini söyleyen Eroldu, hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyük taleple karşılaştıklarını ifade etti. Talebi karşılayabilmek için günlük üretim planlarını revize ettiklerini anlatan Eroldu, nisan sonunda   1326 adet olan günlük üretimin mayısta 440 adete çıktığını kaydetti. Eroldu, “Her geçen gün kendi rekorumuzu kırıyoruz. Şu anda 50 saniyede 1 otomobil üretiyoruz.  1500 adeti zorlayacağız” dedi