Ferrari, 70'inci yıldönümü kapsamında İtalya-Fiorano'daki test pistinde gerçekleşen açık artırmada, 8,3 milyon Euro'ya satılan LaFerrari Aperta modeli ile yeni bir dünya rekoruna daha imza attı. Açık artırma vesilesiyle Ferrari modelinden elde edilen tüm gelir, dünya çapında 120 ülkede ihtiyaç sahibi çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek adına çalışan, uluslararası yardım kuruluşu “Save the Children”a bağışlandı.

Bu yıl kuruluşunun 70'inci yılını kutlayan, efsaneleşmiş İtalyan markası Ferrari, yeni yaşı kapsamında Fiorano'daki test pistinde gerçekleştirilen açık artırma ile yeni bir dünya rekoruna daha imza attı. Yapılan açık artırmada tam 8,3 milyon Euro'ya satılan, Ferrari’nin hibrit süper spor otomobil dünyasında yollarla buluşturduğu eşsiz güzellikteki üstü açık modeli LaFerrari Aperta'dan elde edilen tüm gelir “Save The Children” isimli derneğe bağışlandı. Dünyanın 120 farklı ülkesinde ihtiyaç sahibi çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek adına çalışan uluslararası yardım kuruluşu açık artırmada elde edilen bu geliri özellikle Asya ve Afrika'daki eğitim projelerinde değerlendireceğini belirtti. Ferrari, geçtiğimiz yıl Orta İtalya'daki deprem mağdurları için Daytona’da gerçekleştirilen açık artırmada 7 milyon dolara satılan LaFerrari ile de başka bir rekora imza atmıştı.

Fiorano'da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen etkinlikte LaFerrari Aperta dışında ayrıca, California 250 GT SWB 7,9 milyon Euro'ya, 1958 model 250 GT Cabriolet Series-I 4,7 milyon Euro'ya, Japonya'da bir samanlıkta bulunan 365 GTB/4 modeli de 1,8 milyon Euro'ya satıldı.