Otomobil üreticileri Nisan ayı sonu satış rakamlarını açıklıyor ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde kamyonetler ve SUV'lar piyasaya hâkim olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, otomobil meraklıları için tamamiyle bir dramdan ibaret değil, çünkü spor otomobillerin satışlarında da bir artış görünüyor. Rakamlara bakacak olursak, Mazda MX-5 Miata ve Toyota 86 gibi küçük spor araçlarının satışlarının, 2017 yılının ilk üç ayı boyunca bir önceki yıla göre yüzde üçten fazla arttığını belirtiliyor. Görünüşe bakılırsa benzer şeyleri ağabeyleri için de söyleyebiliriz.

Ferrari'nin kârı, 2017 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 36 oranında arttı. Otomotiv haberlerine göre, Ferrari'nin brüt birinci çeyrek kazancı 242 milyon Euro'ya (265 milyon dolar) kadar çıktı - bu, İtalyan üreticisinin 2016 yılının birinci çeyreğinde yaptığı kârdan 64 milyon Euro'dan daha fazla. Görünüşe göre, bu büyümenin büyük bir kısmı Ferrari hastalığına yakalanan müşterilerden geliyor, ve otomobil üreticisinin 70. yıldönümünü anmak için özel üretim otomobillerin akını ve bu yıl piyasaya çıkan sınırlı üretim modelleri sayesinde. Örneğin, 2,1 milyon euro değerindeki LaFerrari Aperta, 209 adetle sınırlı olarak, daha resmi olarak duyurulmadan önce tüm örnekleri satıldı.

Bu, ayrıca Ferrari'nin performans ve münhasırlık imajını sağlamlaştırmaya da yardımcı oldu. Bu arada, yeni amiral gemisi 812 Superfast'ın da duyurulması, Ferrari filosundaki en hızlı üretim otomobilinden önce, F12 Berlinetta'nın ardından gelen en hızlı üretim otomobili olan 6.5-litre V-12 ile 789 hp üreten, şaşırtıcı olmayan büyümeye yardımcı oldu. 340km/s'lik maksimum hıza ve 2.9 saniyelik 0-100km/s hızlanma zamanına sahip. Daha geniş bir müşteri yelpazesini çekmek için, CEO Sergio Marchionne, Ferrari'nin portfoyünü genişletmeyi planlıyor ve yeni bir V6 motorlu araba da dahil olmak üzere daha fazla hibrid modeller ve daha az güçlü araçlar düşünüyor. V12-motorlu Ferrariler için talep ilk çeyrekte yüzde 50 artarken V8-motorlu otomobillerin satışları gerilemiş durumda.

Geçtiğimiz yıllarda üretim daha önce yılda 7000 birime kadar sınırlanmış olmasına rağmen, otomobil üreticisinin 2019 yılına kadar yılda 9000 otomobil satması işlerin İtalyan üretici için gayet iyi gittiğii gösteriyor. Sahiden büyük motorlara sahip süper otomobiller yok mu  oluyor sanmıştınız?