TBF Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı’na 2014 yılında sponsor olan ve desteğini bu sezon da devam ettiren SEAT Türkiye, basketbola verdiği desteğini Euroleague Basketball ile devam ettiriyor.

Euroleague Basketball yönetimi ile yapılan anlaşma gereği, SEAT Türkiye, bu sezondan itibaren üç yıl boyunca, Turkish Airlines Euroleague ve Eurocup’ın sponsorları arasında yer alacak. SEAT Türkiye, her hafta seçilecek Haftanın Maçı’nın (Game of the Week) ve Türkiye’de oynanan maçların sponsoru olacak.

‘Dinamik’ marka konumlandırmasına paralel olarak tüm dünyada sporun birçok dalına destek veren SEAT’ın global stratejisini Doğuş Otomotiv – SEAT Türkiye’de devam ettiriyor. Doğuş Otomotiv – SEAT, Türkiye’de basketbola verdiği desteklerinin Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı’na sponsor olarak başladığını, Euroleague Basketball sponsorluğu ile bu stratejilerini devam ettirdiklerini söyledi.

SEAT markasının Avrupa’da birçok spor dalına destek verdiğini, bu desteğin Türkiye’ye aktarılmasının da kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen SEAT Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy, “SEAT markasının uluslararası spor organizasyonları sponsorluğuyla ilgili büyük bir tecrübe ve birikimi bulunuyor. Bu birikimi biz Türkiye’de Euroleague Basketball sponsorluğu ile devam ettiriyoruz. Hem Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı hem de Euroleague Basketball sponsorluğumuzun, Türkiye’de de basketbolun gelişmesine olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Bu yıl Türkiye’den Fenerbahçe, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş basketbol takımlarının mücadele edeceği Turkish Airlines Euroleague’de, 24 takım şampiyonluğu elde etmeye çalışacak. 15 Ekim’de oynanacak karşılaşmalarla start alacak tarihi Turkish Airlines Euroleague 2015-16 sezonu ilk turunda, Türk ekiplerinden Fenerbahçe Ülker A Grubu, Anadolu Efes B Grubu, Pınar Karşıyaka C Grubu, Darüşşafaka Doğuş ise D Grubu'nda mücadele edecek.