Doğuş Otomotiv’in çalışanlarının eğitimi için özel olarak tasarladığı ve 2015 yılında kullanıma açtığı “GO Gelişim Okulu” dünyanın konusunda en prestijli kurumlarından 4 büyük ödül ile ödüllendirildi.

Kendi alanında dünyadaki ilk oyunlaştırma temelli dijital eğitim platformlarından biri olma özelliği taşıyan GO Gelişim Okulu, “En iyi eğitim sitesi“ dalında 1 altın, “En iyi kurumsal eğitim yazılımı” ve Doğuş Otomotiv’in gelecek stratejileri paralelinde “Yaratıcılık ve inovasyon” kategorisinde de bronz Stevie Ödülü kazandı. Ayrıca uluslararası insan kaynakları yönetimi ödül platformu Brandon Hall Excellence Awards’da da “En iyi öğrenim teknolojileri uygulamaları” kategorisinde Altın ödüle layık görüldü.

“Eğitimi cazip kılmak için oyunlaştırma tercih edildi”

Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Direktörü Ela Kulunyar, Doğuş Otomotiv’de çalışanların kişisel ve mesleki gelişimlerine büyük önem verildiğini, GO platformunun da klasik eğitim yaklaşımından farklı olarak, çalışanların eğitim öncesi ve sonrasındaki faaliyetlere katılımını nasıl arttırabiliriz, bu aşamaları nasıl cazip kılarız sorularına cevap ararken geliştirildiğini söyledi. Kulunyar “Bu çalışmalarımızın sonucunda son yıllarda kurum içi iletişimde önemli bir araç haline gelen oyunlaştırma yaklaşımını, eğitim sürecimize dahil ettik. Dijital platformu kullanarak, eğitim bilgilendirme, seçim, onay, takip ve değerlendirme adımlarını çok daha kolay ve hızlı hale getirdik. Bu da çalışanlarımızın kendi aralarındaki paylaşımlarını arttırdı, eğitimlerin bilinilirliğine ve etkisine güçlü bir katkı sağladı. Kazandığımız ödüller, bu proje üzerinde iki yıldır çalışan eğitim ekibimizi son derece mutlu etti.” diye konuştu.

50’den fazla ülkeden 3 binin üzerinde kurum yarışıyor

Uluslararası arenada en prestijli ödül programlarından biri olan Stevie Ödülleri, 2002 yılından itibaren her yıl 50’den fazla ülkenin, 3000 üzerinde şirketin projelerinin yarıştığı önemli bir organizasyon. Her sene farklı jüri üyelerinin yer aldığı yarışmada dünya çapında ünlü ve başarılı profesyoneller projeleri değerlendiriyor. Stevie Awards, iş dünyasında kazanılan başarıların ve kuruluşların topluma sağladığı katkıların ödüllendirilmesi ve bunların uluslararası platformlarda duyurulması amacıyla veriliyor.

Eğitimde strateji geliştiren kurumlar ödüllendiriliyor

Gelişim Okulu’na bir diğer ödül ise, 22 yıldır insan kaynakları yönetiminde uluslararası çapta en prestijli ödül olan Brandon Hall Group HCM Excellence Awards’tan geldi. GO, bu ödüllerin En iyi Öğrenim Teknolojileri Uygulamaları (Best Advance in Learning Technology Implemantation) kategorisinde altın ödül almaya layık görüldü.

Brandon Hall Group HCM Excellence Awards, dünya genelinde insan kaynakları yönetimi konusunda stratejiler ve modeller geliştiren, teknolojiyi kullanan kurumların çalışmalarını değerlendiriyor.