Oldukça başarılı ve yetenekli Lotus Exige Sport 380'den gelişen bu en yeni Lotus supercar, spor otomobilleri için şirketin Cup konseptinin şu anlık en saf tezahürü.Yarışmalara katılabilecek kadar yetenekli ve şüphesiz bir o kadar da zarif olan bu ekstrem Exige'den dünya çapında yalnızca 60 adet olarak satışa sunulacak - bu da onu Lotus'un en nadir yol otomobillerinden biri yapıyor.

Yol otomobillerinde duyulmamış bir saflık ve ton başına 355 bg'lik bir ağırlık oranıyla Exige Cup 380, 3.6 saniyelik 0-100km/s hızlanması ve 282km/h lik maksimum hız sağlıyorExige Cup 380'un 1.057 kg ağırlığa ulaşması için anahtar olan ikili karbon fiber ve aşırı mühendislik.Yolda görünen Lotus'taki ilk görünüşlerini yapmak için ağırlıklı olarak revize edilen karoser elemanları, Exige Cup 380'un artmış downforce'ine katkıda bulunuyor ve 200 kg'a kadar çıkan bu rakam, Exige Sport 380'den %43 daha fazla. Bu aerodinamikten en iyi şekilde yararlanılıyor. Downforce ve maksimum yol kavraması için Exige Cup 380 standart olarak daha büyük arka lastikler (285/30 ZR18 Michelin Pilot Sport Cup 2) kullanıyor.

Yeni Exige Cup'ın merkezinde yer alan 380, Lotus'un kurucu ilkelerinden birinin merkezinde yer alıyor. Rakipsiz bir soyla, yeni nesil Lotus Exige Cup 380, yarış otomobil hassasiyetleri ve yol otomobil tutkunlarına sahip.

Lotus Exige Cup 380'un yüksek hız yeteneklerinin geliştirilmesi, gelişiminde büyük önem taşıyor ve yeni rüzgar tüneli geliştirilmiş aerodinamik unsurların eklenmesi bu yolculuğa Exige'nin 282km/h hızında 200 kg aerodinamik downforce sunmasına izin veriyor.

Tekerleklerin üstünde yer alan ön panjurlar, tekerlek kemerleri içindeki basınç diferansiyelini eşitler ve arka tekerleklerin arkasındaki kesme bölümleri, yarı difüzörün her iki yanına monte edilen hava kürekleri ile çalışırken, yüksek hızla ve sert frenlemede downforce arttırır. Exige'nin ön cam sileceği bile hava akışı bozulmasını önlemek için dikey bir konumda duran aerodinami ile ayarlanmıştır.

Otomobilin aerodinamik cesaretinin ayrılmaz bir parçası olan parlak, el yapımı karbon elyaf bileşenleri, yeni ön ayırıcı, ön erişim paneli, araba dağıtıcıları, tavan, difüzör çevresi, yeni daha büyük yan hava kanalı podları, yeni tek parça arka kapaktan ve düz kesilmiş yüksek verim motor sporları türevi arka kanattan oluşuyor.

Yeni tasarım tek parça karbon arka bagaj kapısı ağırlığı 6,5 kg azaltıyor ve gaz çubuklarının çıkartılması 1 kg daha düşürüyor. Yeni karbon yan podları, 0,5 kg daha tasarruf edilmesini sağlıyor.

Lotus Exige Cup 380, yalnızca 60 adetlik sınırlı bir üretime sahip olacak ve sadece coupe olarak satılacak. Vergiler dahil olarak Almanya'da 109,900€'dan başlayan fiyattan satışa sunulması bekleniyor.