Citroen, 67’nci Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, 2009 yılından bu yana kullandığı ‘CRÉATIVE TECHNOLOGIE’ uluslararası marka imzasının yerine, “kullanıcı odaklı marka” olma anlayışından yola çıkarak, ‘INSPIRED BY YOU’ imzasını lanse ediyor.

Citroën, cesur bir kişiliğe sahip “yeni nesil” kompakt SUV’si C3 Aircross ile SUV segmentindeki uluslararası atağını hızlandırıyor. 

Citroën C3 Aircross, 90 gövde kombinasyonu ve 5 kabin tasarım seçeneği ile çok çeşitli kişiselleştirme imkanı sunuyor. 

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Citroën ayrıca, SpaceTourer Rip Curl Concept ve E-Mehari Styled by Courreges’in dünya lansmanlarını gerçekleştirecek. 

Müşteri beklentilerine göre şekillenen, “kullanıcı odaklı” bir SUV olan C3 Aircross, rakip tanımayan hacmi, modüler tasarımı ve açılır panoramik cam tavanıyla sosyal yaşantısına önem verenleri hedefliyor.

Citroën markası kuruluşundan bu yana, 2CV’dan Traction Avant’a, Type H’den Berlingo’ya, Méhari’den E-MEHARI’ye, monospace Picasso’dan crossover Aircross’a uzanan, kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıracak yenilikler sundu. Citroën markası için kullanıcılarının hayatları her zaman birincil ilham kaynağı oldu. 2009 yılından bu yana ‘CRÉATIVE TECHNOLOGIE’ imzasını kullanan marka, “Kullanıcı odaklı marka” olma anlayışından yola çıkarak, yeni uluslararası imzasını ‘INSPIRED BY YOU’ olarak lanse ediyor. Markanın yeni modelleri Citroën C3C3 Aircross ve C5 Aircross; yeni teknolojileri ConnectedCAM CitroënTMAirbump®lar, Kademeli Amortisör Burçları ve Citroën Advanced Comfort Programı bu yeni imzayı en iyi şekilde yansıtan unsurlar.

Markanın 67’nci Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeni ürün anlamındaki en önemli yeniliği ise Citroën C3 Aircross. 2012 ile 2016 yılları arasında tüm dünyada satış rakamları beş kat büyüyen bir segment olan SUV pazarında daha fazla söz sahibi olmak isteyen Citroën, SUV kullanıcılarından ilham alarak yepyeni bir model olan C3 Aircross’u geliştirdi. Bir SUV’den beklenen; farklı ve canlı tasarım, hem nitelik hem de nicelik anlamında eksiksiz güvenlik, karakterli, konforlu ve kullanışlı araç özelliklerinin tamamı Citroën C3 Aircross’un iddiaları arasında yer alıyor. Citroën marka geleneği olan kullanıcı dostu konfor ve araç içi yaşantısındaki pratik detaylar Yeni C3 Aircross’un, SUV pazarındaki yoğun rekabette konumunu güçlendirecek.

Yeni Citroën C3 Aircross, güçlü, özgün ve canlı duruşu ile dikkat çeken, 4,15 m uzunluğunda kompakt bir SUV. Dört farklı tavan renk seçeneğine sahip olan C3 Aircross’ta toplam renk kombinasyonları 90’ı, kabin opsiyonları da 5’i buluyor. Kompakt yapısı sayesinde şehirde kıvrak, Grip Kontrol ve Hill Assist Descent (Yokuş İniş Desteği) ile maceraya hazır olan C3 Aircross, tasarruflu ve verimli benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip.

Yeni C3 Aircross’un ileri teknolojisi ve macera sever doğası, tasarruflu ve verimli yeni nesil motor seçenekleri ile çevreci özelliklerine de vurgu yapıyor. Günlük yaşamdaki yolculuklar veya haftasonu kaçamakları için ideal bir yaşam ortağı olan Yeni C3 Aircross, benzinli PureTech ya da dizel BlueHDi motor seçeneklerine sahip olacak. .

Kullanıcıların hayat tarzlarından ilham alınan dünya prömiyerleri

2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda C3 Aircross’un dünya prömiyerini gerçekleştirecek olan Citroën, SpaceTourer Rip Curl Concept ve E-Méhari Styled by Courreges’i de ilk defa sergileyecek. 

Önceki yıllarda pek çok kez başarılı işbirlikleri yapılan Rip Curl markasıyla Citroën, Frankfurt’ta SpaceTourer için özel bir konsept hazırladı. Dangel’in geliştirdiği 4x4 sistemine sahip olan SpaceTourer Rip Curl Concept, kamp araçları üreticisi Pössl markasının hazırladığı açılır tavan sistemiyle kompakt bir kamp aracına dönüşüyor. Özel kabin içi renkleri ve materyalleri sayesinde hem günlük hayatta hem de outdoor aktivitelerinde kolaylıkla kullanılabilecek olan SpaceTourer Rip Curl Concept, Rip Curl Takımı ile beraber Ocak 2018’e kadar sürecek Rip Curl by Citroën turnesinin resmi aracı olacak. 

Citroën, yüzde 100 elektrikli otomobili E-Méhari için sınırlı sayıda üreteceği özel bir versiyonu da Frankfurt’ta sergiliyor. E-Méhari Styled by Courrèges adındaki araç iki ikonik Fransız markasının işbirliğini gözler önüne seriyor. E-Méhari Styled by Courrèges’in gövdesindeki siyah renkler, iç mekandaki beyaz ile kontrast oluşturarak ünlü markanın tasarım çizgisine gönderme yapıyor. 4 kişilik üstü açık bir araç olan E-Méhari, bu versiyon ile birlikte camları da kapsayan bir sert tavan (Hardtop), merkezi kilit sistemi ve hava yastıklarını sunmaya başlıyor.