Fransız üretici Citroen'in ilginç tasarım çalışmalarının arkası gelecekmiş gibi görünüyor. C4 Cactus ile başlayan farklı tasarım dilini C3'e de aktaran firma şimdi de bu aracın yükseltilmiş seçeneğiyle karşımızda.

Henüz bir konsept olsa da büyük kardeşi gibi seri üretime az değişiklikle geçebilecek gibi görünen otomobil çift parçalı far tasarımı, farklı desenlere sahip gövde altı koruması, çift renkli gövde, çerçevesiz yan camlari gizlenmiş kapı kolları ve yan aynalar yerine kullanılan kameralarla dikkat çekiyor. 

18 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin daha sade bir tasarım sunan arka bölümünde üç boyutlu LED stoplar, kalın bir tampon ve büyük bir bagaj kapağı görülebiliyor. Bu arada konseptin tampon-tekerlek mesafelerinin azlığı ve Airbump gibi detaylar da gözden kaçmıyor.

İç mekanda da farklı tasarım anlayışını sürdüren C-Aircross'un oval direksiyon simidi, şeffaf plastik üzerine yansıtmalı gösterge paneli, orta konsolda yer alan büyük dokunmatik ekranı farklı bir görünüm sunarken vites konsolunda sunulan büyük boşluk ve telefon sabitlemeye yarayan deri bant kullanışlı.