Bir yıl önce Şangay Otomobil Fuarı’nda Asya pazarında satılacak versiyonuyla tanıtılan Citroen C5 Aircross, bugün Avrupa’da satışa sunuldu. Nissan Qashqai ve Seat Ateca gibi otomobillerle rekabet edecek otomobil, firmanın yeni kademeli hidrolik süspansiyon sistemini kullanacak. Fransız firma, ilk kez bir Citroen’de kullanılacak bu sistemin yardımıyla otomobilin eşsiz bir konfora sahip olmasını planlıyor. Citroen, iki kademeli çalışacak bu sistemin yardımıyla kompakt SUV’un “uçan halı” konforunda yolculuklar yapabileceğini iddia ediyor. Otomobilin koltuklarının da konfor odaklı tasarlandığı belirtilirken, arka kısımdaki üç koltuğun da boyutlarının eşit olduğu böylece ortadaki yolcunun rahat bir şekilde yol alabileceği söylendi.

Çift camlar ve kaputta bulunan ek yalıtım malzemeleriyle iç mekandaki ses kirliliğini azaltmaya çalışan firma, C5 Aircross’ta otomobilin içindeki hava kalitesini artıran bir karbon filtresi de kullanıyor. Araç hakkında açıklama yapan Citroen patronu Xavier Peugeot; “Pazardaki en konforlu SUV. Segmentindeki konfor tanımına çok farklı bir seviye getiriyor.” dedi. 4.5 metre uzunluğa, 1.84 metre genişliğe sahip Citroen C5 Aircross, PSA Grubu’nun diğer SUV’ları gibi EMP2 platformu üzerinde temellendiriliyor.

7 farklı gövde rengi, 17, 18 veya 19 inç ebatlarındaki alaşım jant seçenekleri sunacak model ayrıca 3 farklı renk paketi, Airbump’lar ve tavan raylarıyla da satın alınabilecek. İç mekanda 5 farklı trim parça seçeneği sunacak Citroen C5 Aircross, orta konsolunda Apple CarPlay, Android Auto ve navigasyon sistemleri barındıran dokunmatik bir ekran konumlandıracak. Sürücü asistan sistemleri bakımından da zengin bir yelpaze sunacak otomobil 360 derece kamera, şerit takip sistemi ve adaptif hız sabitleyici gibi sistemlerle satın alınabilecek.

Benzinli ve dizel motor seçenekleri sunacak Citroen C5 Aircross’un benzinli Puretech motorları 130 ve 180 bg güç üretecek. 130 bg seçeneğini 6 ileri manuel şanzıman ile kombinleyen C5 Aircross, otomatik şanzımana ise 180 bg’lik motor ünitesinde izin verecek. 130 veya 180 bg güçlerindeki BlueHdi dizel motorlar ile de satın alınabilecek otomobil, dizel seçeneklerinin tümünde otomatik ve manuel şanzıman imkanı verebilecek. 2019’da ürün gamına 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip plug-in hibrit seçeneği de ekleyecek C5 Aircross, firmanın ilk plug-in hibrit otomobili olma unvanını kazanacak. Dizel ve benzinli seçeneklerde ise 4 tekerlekten çekiş sistemi sunulmayacak.