Yeni Opel Ampera-e, elektrikli bir otomobil veya 'Das Elektroauto' olup, 520 kilometre menziliyle (Yeni Avrupa Sürüş Çevresine göre ölçülmüş) devrim niteliğinde resmi bir NEDC yelpazesine sahiptir. 4.17 metre uzunluğundaki Opel Ampera-e ayrıca beş yolcu için geniş alan ve 381 litrelik (koltuklar katlandığında 1,274 litre) bagaj hacmi sunuyor ve bu da bazı kompakt sınıf araçlardan daha fazlasını gösteriyor. "Ampera-e ile  gündelik kullanıma uygun elektrikli bir otomobil getiriyoruz, sadece bir ikinci araç değil, bir ekip değil, eko-lüks değil. Opel, elektro-hareketliliğin de çok elde edilebilir olduğunu gösteriyor. En yenilikçi teknolojisi sayesinde daha geniş izleyici kitlesi ne kavuşuyor."dedi Opel CEO'su Dr. Karl-Thomas Neumann,

Sekiz 30'lu ve iki 24'lü toplamda 288 hücreden oluşan 60 kWh lityum iyon pil bulunuyor. Pil takımının tamamı gövde altının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu, aynı zamanda güvenliği garanti ederken yer de kazandırır. 50 kW DC'lik bir hızlı hızlı şarj cihazında 30 dakikalık bir şarj, 150 kilometrelik menzil sağlıyor. Opel, pil sistemi için sekiz yıla kadar veya 160.000 kilometreye kadar bir garanti veriyor. Devrim yaratan elektrikli otomobil, tam bir aküyle NEDC test döngüsüne dayanılarak ölçülen 520 kilometre mesafeye sahiptir. Ayrıca, Opel Ampera-e, WLTP sürüş döngüsü (kısaltılmış test prosedürü) tarafından tanımlanan hız profiline yaklaşık olarak test edildiğinde etkileyici bir performans sunuyor: Mühendisler, bu geliştirme testine dayanarak, kombine bir WLTP 380 kilometreyi geçen bir menzil tahmin ediyor. Doğal olarak, günlük kullanım aralığı değişebilir ve kişisel sürüş davranışlarına ve dış etkenlere bağlıdır.

360 Nm'lik anlık tork, Opel Ampera-e'nin elektrik verici özelliklerinden sorumludur. Elektrik motorunun çıkışı 150 kW / 204 hp (PS) ile eşdeğerdir. Bu, Opel Ampera-e'nin 0'dan 50 km / saate kadar sadece 3,2 saniyede ve 0'dan 100 km / s'e (7,3 saniyede) hızlanmasını sağlıyor - bu da bazı spor otomobillerine rakip olmasını sağlıyor. Yaklaşan manevralar için özellikle önemli olan 80 ila 120 km / s arasındaki orta menzilli hızlanma sadece 4.5 saniyede tamamlanır. Üst hız, genel menzilin avantajı için 150 km / s ile sınırlandırılmıştır.

Yeni Ampera-e, Opel'in normalde sadece lüks sınıfın uygun fiyatlarla daha geniş bir kitleye yayılmış teknolojileri bilme stratejisini de takip ediyor. Bu nedenle, Rüsselsheim'daki elektrikli otomobil, bir dizi yüksek teknoloji yardım sistemi ile birlikte geliyor.

Kardeşi Chevrolet Bolt EV gibi, Opel Ampera-e, Orion, Michigan'daki GM fabrikasında üretilecek.