Takımın stratejisi doğrultusunda Ford Fiesta R5 ile ısınma turları için Türkiye ralli etaplarında boy gösteren ekip, Marmaris Rallisi’ndeki göz kamaştıran performansından sonra, kendi evinde düzenlenecek olan Kocaeli Rallisi’nde podyumun zirvesini hedefliyor. Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Ford Otosan Kocaeli Rallisi kendi sahamız hatta yuvamız. Geçtiğimiz Marmaris Rallisi’nde araçlarımızı daha yakından tanıdık ve bu kendi evimizdeki yarışta podyumun en tepesinde Castrol Ford Team Türkiye pilotlarını görmeyi hedefliyoruz’’ dedi. 

Castrol Ford Team Türkiye, TOSFED tarafından organize edilen 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı Ford Otosan Kocaeli Rallisi için hazırlıklarını tamamladı. Geçtiğimiz yıl Kocaeli Rallisi’nde erkenden Takımlar Şampiyonluğunu ilan eden Castrol Ford Team Türkiye, öncelikle Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ve sonrasında önceliği Avrupa Şampiyonası kovalayan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisiyle yine zafere ulaşmayı hedefliyorlar.

 

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı hedeflerinin önümüzde ki senelerde ülkemizin bayrağını Avrupa Ralli Şampiyonası’nda dalgalandırmak olduğunu belirtirken, bu vizyonun gereği olan sorumluluk ve konsantrasyon ile geçtiğimiz senelere göre çok daha fazla çalıştıklarını belirtti. Serdar Bostancı, “Avrupa arenasını uzun zamandır hedefliyoruz. Bu yıl bizi daha iyi pozisyona getireceğine inandığımız birçok atakla önemli bir konuma geldik. Bu çalışmalarımızın ilk meyvelerini de geçtiğimiz ay Yunanistan da gerçekleşen Akropol Rallisi’nde ki birinciliğimiz ile aldık. Türkiye Ralli Şampiyonası da her geçen yıl daha büyük rekabete sahne oluyor. Burada ki rekabet bizi Avrupa parkurlarında daha güçlü kılıyor, takımımızda ülkemiz adına çok önemli ve yetenekli pilotlar var. Özellikle Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde seyirci desteğiyle start alacak Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisinin Ford Fiesta S2000’leri ile podyumun zirvesi için savaşacaklar’’ dedi.

 

Hafta Sonu Yarış Programı:

Start -  11 Haziran 2016 Cumartesi

Saat: 14:00

Yer: 41 Burda Alışveriş Merkezi

 

Seyirci Özel Etabı - 11 Haziran Cumartesi

Saat: 17:34

Yer: Perşembe Pazarı

 

Ralli Finiş ve Ödül Töreni - 12 Haziran 2016  Pazar

Saat: 17:00

Yer: 41 Burda Alışveriş Merkezi