En büyük plug-in elektrikli araç üreticilerinden biri olan BYD, bataryalı-elektrikli ve hibrid araçlardan olan  kümülatif üretiminin 5 milyona ulaştığını duyurdu. Jübile aracı bir Denza N7 oldu.
Tesla, Haziran 2023 sonu itibariyle ürettiği 4,6 milyondan fazla tamamen elektrikli araçla yakın olsa da, bu henüz başka hiçbir üreticinin ulaşamadığı büyük bir başarı. BYD'de ise satışlar neredeyse eşit bir şekilde elektrikli ve hibrit arasında bölünmüş durumda ve tamamen elektirkliler için küçük bir avantaj söz konusu.
Çinli üreticiye göre, üç milyondan beş milyona geçmek sadece dokuz ay sürdü.
Son olarak BYD, tek bir ayda 260.000'den fazla elektrikli otomobil satarak yeni bir rekora imza atarken, Ocak ve Temmuz ayları arasındaki hacim 1,5 milyonu aştı (2023'te potansiyel 3 milyon ünite yolunda ilerliyor).
Üretim ve satış hacmi hızla artmakla kalmayan BYD, ihracat çalışmalarını da hızlandırarak bu yılın ilk yedi ayında Çin dışında 92.469 adetlik satış rakamına ulaştı. Bu rakam 2022 yılının tamamından daha fazla.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkanı Wang Chuanfu, bu önemli başarıyı kutlamak üzere BYD'nin küresel merkezinde düzenlenen törende şunları söyledi:
"Bugün 5 milyonuncu aracımızın üretim hattından çıkışına tanıklık ederken BYD için tarihi bir an yaşıyoruz. Bu özel vesileyle, ürünlerimize duydukları güven için dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize, birlikte paylaştığımız bu yolculuk için sektördeki ortaklarımıza ve sıkı çalışmaları ve özverileriyle bu dönüm noktasını mümkün kılan her bir çalışanımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz."
5 milyon elektrikli araç sayısı sadece otomobilleri değil aynı zamanda ticari araçları da (kamyonetler, kamyonlar ve otobüsler) kapsıyor. BYD'ye göre, otobüsleri şu anda 70 ülkede (ancak büyük çoğunluğu Çin'de) 400'den fazla şehirde kullanılırken, otomobilleri 54'ten fazla ülkede mevcut.