Bugatti’nin patronu Stephan Winkelmann, birkaç ay önce markanın ürün gamına bir SUV ekleyebileceklerini belirtmişti. Böyle bir araç hayata geçecek olursa, SUV pazarını sarsan, güçlü, lüks ve pahalı SUV'lerin en üst noktasında konumlanacaktır. Yani Bugatti SUV modeli, Rolls-Royce Cullinan, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus ile önümüzdeki günlerde tanıtılacak Aston Martin DBX ve Ferrari Purosangue gibi modellerin üzerinde üst düzey zenginliği yaşatacak.

Dürüst olmak gerekirse, SUV pazarı bu kadar iyi görünmesine rağmen, bir Bugatti SUV'a ihtiyacı olup olmadığı tartışma konusu. Şimdi böyle bir model hayata geçerse nasıl görüneceğini inceleyelim.

Baktığınız tasarım çizimi, Giorgi Tedorazdze’ye ait ve Chiron esintileri taşıyan sportif bir SUV’a benziyor. Ayrıca, diğer Bugatti SUV görüntülerinde gördüğümüzden çok daha çekici bir tasarım karakterini de benimsiyor.

Ön tasarımda, aracın at nalı ızgarası, Chiron ve Divo'dan gelen detayları birleştiren farlar, sağlam ön tampon ve diyagonal LED gündüz farları yer alıyor. Aracın diğer dikkat çeken tasarım detayları arasında, geri çekilebilir kapı kolları, dev sportif jantları ve arkaya doğru uzanan karakteristik tavan çizgisi bulunuyor. SUV modeller her geçen gün daha iyi görünüyor.

Ortalama bir Bugatti sahibi, bazıları SUV olmak üzere 84 farklı otomobile sahiptir. Ancak bu kullanıcıların performans için birçok süper spor otomobili yer alıyor. Bugatti’den bir SUV fikri çok iyi görünüyor. Yine de, üretime girecek olsaydı, bu modelin muhtemelen hiç satmayacağı neredeyse kesin görünüyor.