420 km/s kulağa son derece hızlı geliyor. Yeni Bugatti Chiron'un gerçekten yapabilecekleri karşısında saliselerin yarıştığı üst sınırlarda bu hız bir hayli geride kalıyor. Bugatti, limitör olmadığı takdirde Chiron hiper otomobilin 458 km/s'ye çıkabileceğini söylüyor. Tabii ki uygun koşullarda…

Geçtiğimiz ay düzenlenen Monterey Car Week'te Autoblog'a konuşan mühendislik patronu Willi Netuschil,kullanıcıların otomobili limitörsüz satın alabileceğini söyledi. Ancak Netuschil baştan uyarıyor: dünyada bu hıza ulaşma denemelerinin yapılabileceği birkaç yer var ve bunların hiçbiri halka açık yollar değil.

"Bu seviyede hızlar için ihtiyaç duyacağınız frenleme mesafesini unutmamanız gerekiyor." sözleriyle alıcıları uyaran Netuschil "Volkswagen Grubu'nun Wolfsburg yakınlarındaki pistinde bu tarz yüksek hız denemeleri için özel tasarlanmış bir düzlük bulunuyor." dedi.

Dört turbolu 8.0 litrelik W16 motor 1480 HP güç üretebiliyor ve şimdilik Chiron'a kafa tutabilecek bir otomobil yok. 0’dan 100 km/s hıza ulaşması sadece 2.5 saniye süren otomobilin son hızı ise limitör olmadığı takdirde 458 km/s! Estetik olarak baktığımızda da çizgiler aracın agresif havasını vurguluyor.

Bugatti, hâlihazırda 434.29 km/s hız ile karadaki hız rekorunu elinde bulunduruyor. 2010 yılında Veyron Super Sport tarafından kırılan bu rekora rağmen Hennessey, Venom GT'nin 435.31 km/s hızla daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Bu değer Guinness tarafından doğrulanmış değil. Yine de, Chiron teorik anlamda her iki araçtan da çok daha hızlı olacak.

Bugatti henüz maksimum hız rekorunu kırma konusunda bir plan yapmış değil, ancak markanın bu unvanı geri almayı yakın zamanda deneyeceğinden emin olduğumuzu söyleyebiliriz.