27 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşen sıralama turlarında en iyi zamanı elde eden BOM Pilotu İbrahim Okyay BMW Z4 GT3 yarış otomobili ile yarışa birinci sırada başlama hakkını kazandı. 

28 Ağustos Pazar günü gerçekleşen Maksi Grup birinci yarışına lider başlayan Okyay startla birlikte her tur rakipleri ile arasındaki farkı açarak yarışı büyük farkla birinci sırada tamamladı. 

2016 Türkiye Pist Şampiyonasının yurt dışında yapılacak tek yarışı olan Yunanistan Serres yarışında elde ettiği birincilikle puanını 50’ye çıkararan BOM pilotu Okyay böylece Türkiye Pist Şampiyonası Maksi Grup liderliğinide sürdürmüş oldu. 

Takım yarış sonrası hazırlıklarını tamamlayarak bir sonraki yarışı olan 3 Eylül İtalya Mugello Endurance yarışı için Yunanistan’dan yoluna devam etti.    

Yarış sonrasında İbrahim Okyay; ‘’Borusan Otomotiv Motorsport olarak, Shell’in en iyi performans yakıtı olan Shell V-Power Nitro+’ı  ve Pureplus Teknolojisi ile geliştirilen Shell Helix Ultra motor yağlarını tercih ediyoruz. Shell V-Power Nitro+  motor parçalarındaki sürtünmeyi azaltarak tekerleklere daha fazla güç iletebiliyor. Doğalgazdan üretilen ilk motoryağı olan Shell Helix motor yağı, araçların motorlarını temiz tutuyor, ömrünü uzatıyor ve performansını arttırarak yarış pistindeki başarımıza katkı sağlıyor’’ diye ilave etti. 

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları Shell, Borusan Lojistik ve Glasurit’tir.