BMW Bosphorus Sailing Fest , 14 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Boğazı’nda muhteşem bir görsel şölen oluşturacak.

Festival kapsamındaki yat yarışları yine yoğun katılım ve büyük rekabet içinde geçecek. Her tip yelkenli teknenin katılımına açık yarışlarda ‘yelken tutkunları’ ve  lisanslı yelkenciler (IRC sınıfları)’ olmak üzere iki ayrı kategori olacak.

Türkiye’de gerçekleşen hem profosyonel hem de amatör yelken tutkunlarının birlikte yelken açtığı tek etkinlik olma özelliğini taşıyan  BMW Bosphorus Sailing Fest’ e bu yıl 200 civarında teknenin rekor katılımı bekleniyor. bmwsailingfest.com üzerinden yapılan kayıtlar için son gün 11 Mayıs Çarşamba.

Dünyanın en güzel Yat yarış noktalarının başında gelen İstanbul Boğazı, 14 Mayıs’ta rengarenk görüntülere sahne olacak.

Boğaz’ın her iki yakasından izlenebilecek BMW Bosphorus Sailing Fest’de lisanslı yelkenciler(IRC sınıfları) Kuruçeşme Galatasaray Adası önünden start alıp; Beykoz ve Büyükdere şamandıralarına tırmanacak ve ardından tekrar Kuruçeşme’de bulunan Finish hattına doğru müthiş bir mücadele yaşanacak.

Yelken tutkunları ise Büyükdere’de bulunan start hattından, Kuruçeşme’deki finish noktasına ulaşmak için rengarenk yelkenlerini açacaklar.

14 Mayıs Cumatesi günü saat 12.00 ‘de start alacak BMW Bosphorus Sailing Fest , gün boyu İstanbul’lulara harika bir deniz rallisi heyecanı yaşatacak. Şehrin ortasında gerçekleşecek bu görsel şölen, Boğaz’ın ve yelken sporunun tüm güzeliklerini İstanbul’lulara yaşatmayı hedefliyor ve yelken sporunu daha geniş kitlelerin yaşam biçimi haline getirmeyi arzu ediyor.

Yarışın ardından ödül töreniyse 17 Mayıs Salı akşamı saat: 18:30’da Borusan Oto İstinye’de gerçekleşecek.

BMW, tüm dünyada olduğu gibi Borusan Otomotiv ile Türkiye’de de yelken sporuna destek vererek spora olan tutkuyu arttırıyor.