50 ülkedeki 135 bayi ile 2015 yılında dünya çapındaki siparişlerin müşterilere teslimatı 2.530 araçtan 3.245’e çıktı. Bu, önceki yıla göre % 28’lik bir satış büyümesi ve 2010 yılındaki satışların 2,5 katına çıkarılması anlamına geliyor.

Küresel bir marka olan Lamborghini’nin satış dağılımı, üç bölge arasında tam bir denge oluşturuyor: EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika), Amerika ve Asya Pasifik; bunların her biri küresel satışların yaklaşık üçte birini gerçekleştiriyor.

10 silindirli Huracán LP 610-4 modeli sayesinde, 2015 yılı, Lamborghini’nin V10 satışı tarihindeki en başarılı yılı oldu. Piyasaya çıktığı ilk yıl, 2.242 adet Lamborghini Huracán müşterilere teslim edildi. Huracán’ın pazara sunulmasını izleyen ilk 18 aydaki satış rakamları, selefi Gallardo’nun pazara sunulmasından sonra geçen aynı süreye kıyasla %70 daha yüksek oldu.

12 silindirli Aventador LP 700-4’ün müşterilere teslimatı, coupé ve roadster versiyonları ile yeni Aventador LP 750-4 Superveloce modeli dahil olmak üzere toplam 1.003 adede ulaştı. Aventador’un başarı hikayesi, pazara sunulmasını izleyen ilk 52 aylık satış rakamlarına da yansıdı; selefi Murciélago’nun satışa sunulmasından sonra geçen aynı süreye göre, % 124 daha fazla satıldı.

2015’in yeni modelleri

2015 çok sayıda modelin tanıtıldığı, farklı bir yıl oldu. Mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda, Aventador LP 750-4 Superveloce’nin coupé modeli tanıtıldı. Bunu Ağustos’ta ABD’deki Monterey Otomobil Haftası’nda roadster modelinin tanıtımı izledi.  Superveloce, Lamborghini’nin süper spor otomobillerinin en saf ruhunu taşıyor. 600 SV coupé ve 500 SV roadster modellerinin ise tümü satıldı.

2015 yazında ayrıca İtalya’nın saygın lastik üreticisi Pirelli ile uzun süredir devam eden işbirliğini kutlamak amacıyla özel bir seri olarak hazırlanan Aventador LP 700-4 pazara giriş yaptı. 2015 sonbaharda, yeni Huracán LP 610-4 Spyder ve arkadan itişli Huracán LP 580-2, başarılı Lamborghini V10 ailesini büyüttü. Her iki model de, 2016 ilkbahardan başlayarak dünya genelinde satışa sunulacak.


Üçüncü model 2018’de – Lamborghini yeni bir döneme hazırlanıyor

Mayıs 2015’te Sant’Agata Bolognese’de yeni Lamborghini Super Sports Utility Vehicle’ın üretimi doğrulandı. 2018’de Urus, Lamborghini’nin ürün gamının üçüncü modeli olacak. Marka açısından anlamlı ve ek büyümeye dönük fırsatlar sunarken, fabrikanın üretim kapasitesinde de önemli bir artış yaratacak. Yeni bir otomobilin yaşam döngüsü boyunca, Lamborghini yüzlerce milyon euro yatırım yapıyor ve 500 yeni çalışanı işe alıyor.

 

Lamborghini Squadra Corse 2015 – Motor sporlarında kararlı
2015’te yeni Huracán LP 620-2 Super Trofeo, Lamborghini Blancpain Super Trofeo tek model serisinde bulunan, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’daki üç uluslararası yarış parkurunun tamamında ilk kez görücüye çıktı. Dünya çapında 80’den fazla otomobil barındıran ürün gamıyla, Super Trofeo serisinde de yeni bir rekor kırıldı.

Huracán GT3 Ocak 2015’te en zorlu ve prestijli uluslararası kategorilerinde yarışmak üzere tanıtıldı. 2015 sezonu boyunca, Huracán GT3, Nisan’da Monza’da kazandığı Blancpain Endurance Series’in başrol oyuncularından biri oldu: Dünyada ilk kez bir GT otomobili, bir GT yarışmasındaki ilk seferinde birinciliği kazandı.

Sosyal sorumluluk – Karbon nötr sertifikalı fabrika

2015 yazında, Automobili Lamborghini’nin yeni trigeneration ve bölge ısıtma sistemleri olmak üzere iki ana projesi, tüm fabrika için Karbon nötr sertifikasını elde etmesini sağladı.

“Karbon Nötrlük” programı altındaki bu sertifikasyon, dünyada önde gelen çevresel risk yönetimi sınıflandırma, doğrulama ve servis şirketlerinden birisi olan DNV GL (Det Norske Veritas Germanischer Lloyd) tarafından bir şirkete ilk kez verildi. Automobili Lamborghini, bu önemli hedefe üretim alanındaki CO2 emisyonunu azaltıp telafi ederek ulaştı.

Lamborghini Polo Storico – Klasik Lamborghini otomobilleri için eşsiz bilgi birikimi ve orijinallik garantisi

Lamborghini, 2015’te restorasyon merkezini Lamborghini Polo Storico adıyla tanıttı. Yeni departman, markanın tarihi arşivlerini, araç restorasyon merkezini, araç sertifikasyonunu ve tarihi Lamborghini modelleri için çok sayıda eşsiz yedek parçanın mevcudiyetini içeriyor. Automobili Lamborghini, yeni Polo Storico ile marka mirasını ve eşsiz bilgi birikimini korumanın önemini vurguluyor.