Mulsanne Grand Limousine, Bentley’in yeni Mulsanne modelinden bir metre daha uzun ve 79 mm daha yüksek. Ayrıca, arka kabinde özel havacılık sektöründe kullanılan tarzda bir koltuk düzeni, eşsiz bir iç alan sunuyor.

Yolcuların iç kısımda ve arka kabindeki pencere camlarını tek bir düğme dokunuşuyla net ya da opak yapabildikleri elektrokromik ya da ‘akıllı cam’ın Bentley’deki ilk uygulamasını taşıyan otomobildeki yerleşik teknolojiler Mulsanne Grand Limousine by Mulliner’in sunduğu deneyimin hem özel hem de lüks olmasını sağlıyor.

Bentley’in rakipsiz olduğusipariş gövde imalatı ve fabrikasyon alanında 100 yıldan uzun bir mirasın sahibi olan gövde üretim bölümü Mulliner’in tasarımı, mühendisliği ve el işçiliği ile hazırlandı.

Müşteri siparişine göre hazırlanan ultra lüks yolcu kabininin içinde lüks, özel havacılık sektöründeki tasarımları çağrıştıran bir deneyim sunuluyor.

Başlangıçta verilen talimat, her biri aynı konforu sunan dört arka koltuğa sahip bir otomobil yapılmasıydı. İkisi arkaya dönük olan dört koltuk, eşsiz bir el işçiliğiyle hazırlanan ahşap kaplamalı tavan kavisinin altında,  gösterişli bir deriyle çevreli bir kabin içinde, yüz yüze konuşabilme imkanı verecek bir şekilde yerleştirildi.

Gizlilik, bir düğme dokunuşuyla şeffaftan mata geçen elektrokromik ‘akıllı cam’ bölümüyle sağlanıyor. Bentley’in usta işçiliği, İngiltere saati ve yerel saatin yanı sıra, dış sıcaklığı gösteren üç göstergenin yer aldığı ahşap kaplama panelin kalitesinde de görülebiliyor.

Arka kabine odaklanan Mulliner, özel olarak yeni bir HVAC sistemi geliştirdi. Ayrıca, iç kısımda iPad şarj ve beşik istasyonlarının yanı sıra, katlanır ahşap masalar, içinde buzlu cam ve kristal flüt kadehlerin bulunduğu bir soğutucu ve özel yapım bardakları olan bir içecek dolabı yer alıyor. Sürücüyle haberleşmek için bir dahili haberleşme sistemi ve arka taraftaki özellikleri kullanmak için benzersiz kumanda araçları otomobilde mevcut.

Örnek gösterilecek bir rafineliğe ulaşmak için başından sonuna kadar sadece en lüks parçalar kullanıldı. Arka kabinin ihtişamı, Bentley’in meşhur olduğu ahşap ve derinin yaygın kullanımıyla vurgulandı.

İki tonlu Silver Frost ve Moroccan Blue boyalı Mulsanne Grand Limousine by Mulliner’de detaylara en yüksek özen gösterildi. Bu, üzerinde ‘Coachbuilt by Mulliner’ yazısı işlenmiş Uçan ‘B’ maskotundan da belli oluyor. Maskot, Bentley’in ikonik krom ızgarasının benzersiz bir örneği olan ızgarada ve özel olarak bu otomobil için tasarlanan çamurluğun alt kısmındaki ızgarada yer alıyor.

Limuzininin motor kapağından başlayıp kavisli gövdesine uzanan ve güzel bir şekilde çözümlenen omuzlarda sonlanan rahat çizgileri, Bentley’in bu amiral gemisinin estetik saflığını iç kısımda büyüyen alanın getirdiği lüksle kaynaştırıyor. Gövde üretiminin bu hoş örneğinin altında, aracın dış boyasıyla aynı renkte dört adet benzersiz 21 inç jant yer alıyor.

Mulsanne Grand Limousine by Mulliner, artan boyutlarına uyumlu şekilde, tamamen yeni tasarlanmış motor ve güç aktarım mekanizması, şanzıman ve yeniden tasarlanmış şasi ve süspansiyon ile dünyanın en uzun ultra lüks sedanında en üst düzey yolcu konforu ve güvenlik sağlıyor.