Bentley’in Amsterdam’daki son teknolojilerle donatılmış bayisi için ziyaretçileri içine çekecek bir deneyim oluşturuldu. Bu lüks markanın 4K lazer projeksiyon ve interaktif ekran çözümü Vision Presenter ile desteklenen ilk "otomobilsiz teşhir salonunda" müşteriler hayallerindeki otomobili yapılandırabiliyor.

Amsterdam'ın merkezinde lüks otomobil mağazacılığı

Bentley’in Amsterdam’ın merkezindeki bayisi, gösterişli bir tesis olan 5 yıldızlı Conservatorium Hotel içinde yer alıyor. Fakat otomobil meraklısı müşterileri çekmek için harika bir yer olan mekan yalnızca 78m2'lik teşhir alanıyla otomobil üreticilerinin araç yelpazesini sergileyebilecek bir genişlik sunamıyor. Bentley'in 1,3 milyar farklı model yapılandırması düşünüldüğünde, hiçbir bayinin bunların tümünü teşhir edebilmesi mümkün değildir.

İnteraktif ortamın otomotiv perakendeciliğinin geleceği olduğuna inanan Bentley Amsterdam'ın sahibi Pon Luxury Cars bize başvurarak dünyada en yeni 4K teknolojisiyle desteklenen ilk tam dijital otomotiv markası deneyimini oluşturmak üzere yardımımızı istedi.

Yapılandırıcı, müşterilere satın almadan önce deneme imkanı tanır

Bir otomotiv perakendecisiyle işe başladık ve entegrasyon ortağı AVEX ile takım çalışması yürüterek müşterilerin Bentley otomobilleri dünyası ile sanal ortamda etkileşim kurmasına imkan tanıyan, devrim niteliğinde 4K AV sunum çözümü geliştirdik. 

Bu gösterinin yıldızı araç yapılandırıcıdır. Ziyaretçiler Bentley modelleri arasından – Mulsanne, Continental, Flying Spur veya Bentayga – istediklerini seçip kişisel tercihlerine göre araç gövdesi renkleri, tekerlekler, iç alanlar ve ekstralarla ekran üzerinde seçtikleri modeli özelleştirebiliyor.

'Otomobilsiz teşhir salonunun' bir diğer odak noktası ise birden fazla AV kaynağıyla işlem yapan, kullanımı kolay içerik yönetimi ve interaktif ekran çözümümüz olan Vision Presenter'dır. Vision Presenter, mağaza personelinin ürün videoları, dijital broşürler, görüntüler ve web sayfalarına anında erişmesine imkan tanır. Personel veya müşteriler Sony Xperia Tablet kullanarak her şeyi parmaklarının ucuyla kontrol edebilir.

Çok etkili 4K görüntüler, düşük çalıştırma maliyetleri

Vision Presenter'dan alınan yüksek çözünürlüklü video ve fotoğraf ‘montajı’ son teknoloji  VPL-GTZ1 4K Ultra Kısa Yansıtma Açılı lazer projektörümüzün yardımıyla teşhir salonunun duvarı üzerindeki 3,5m’lik perdeye yansıtılır. Yüksek dinamik-kontrast oranı sayesinde, personel müşterilerle ilgilenirken teşhir salonunun güneşliklerini indirmeye veya ortamı karartmaya gerek kalmaz. Dahası, projektörün enerji tasarruflu lazer ışık kaynağı maliyetleri düşürür ve bakım gereksinimini neredeyse tamamen ortadan kaldırır.

Bentley Amsterdam / Pon Luxury Cars Marka Temsilcisi Anouk van Splunteren şu açıklamalarda bulunuyor: "Vision Presenter'dan alınarak Sony 4K lazer projektör üzerine yansıtılan görüntüler harika bir kalitede oluyor; adeta görüntüye değil, gerçeğe bakıyorsunuz. Otomobil perakendeciliğinin geleceği kuşkusuz dijital içerikte yatıyor. Yapılandırıcımızı deneyen ilk müşterimiz, yeni Bentley'inin doğumuna gerçekten de şahit olmuş gibi hissettiğini söyledi!"