Sektör için de bir ilki temsil eden uygulama çerçevesinde Yandex Navigasyon kullanıcıları güzergah üzerindeki Avis ofislerini harita üzerinde otomatik olarak görebilecek.

İş birliği sonrasında bir değerlendirme yapan Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, “Sektörde bir ilk olan böyle farklı bir projede Yandex ile ilk adımı birlikte atmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Mobilitenin öneminin giderek arttığı, zamanın herkes için çok değerli olduğu günümüzde, müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak bizim için çok önemli. Bu konuda onlara bütünsel bir deneyim sunmak ve yaşatmak adına Avis olarak birçok ilke imza atıyoruz. Halihazırda Yandex Navigasyon ile süren iş birliğimiz içinde katma değerli bu projede ilk partner olmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Bu uygulama ile şimdiden kendimizi müşterilerimize bir rota daha yakın hissediyoruz.” dedi.

Yandex Harita Servisleri Müdürü Onur Karahayıt ise Yandex Navigasyon’un bu farklı reklam modeliyle Türkiye’de bir “ilk”i gerçekleştirdiğini ifade ederek; “Yandex Navigasyon, kullanıcıların trafikte hayatını kolaylaştıran katma değeri yüksek bir uygulama. En güncel yol durumu bilgilerini vererek milyonlarca kullanıcının günlük hayatında vazgeçilmez olan böyle bir uygulamadan reklam verenler de doğal olarak yararlanmak istiyor. Uygulamamız ile markaların seslerini duyurabilecekleri, kullanıcı deneyimiyle uyumlu bir model geliştirdik. Bu yenilikçi reklam modelini ilk olarak Avis Türkiye gibi sektörünün öncü ve lider markasıyla hayata geçirdiğimiz için mutluyuz” dedi.