Aracın Q7 ile neredeyse aynı boyutlara sahip olduğu gözüküyor, ancak eğimli tavan tasarımı sayesinde çok daha küçükmüş hissi uyandırıyor. Yaklaşık 3 metrelik bir dingil açıklığı ile Audi, sınıfındaki rakiplerine gözdağı veriyor. Q8’in 605 litrelik bagaj hacmi koltuklar yatırıldığında 1.755 litreye kadar çıkıyor. Audi bu hacmi, “enine olarak iki golf çantasının rahatça sığabileceği şekilde” diye açıklıyor. Elektrikli bagaj kapağı standart olarak gelirken, isteğe bağlı olarak elektrikli bagaj rafı da alınabiliyor.

 

Görsel olarak Q8, yeni A8’den izler taşıyor. Bir dizi şık matris LED farla çerçevelenmiş altı dikey krom şeritle öne çıkan tek çerçeveli ızgara diğer aile fertlerinden kolaylıkla ayırt edilmesini sağlıyor. Keskin bir C - sütunu ve hafif eğimli tavan çizgisi, yan profili karakterize ederken, arka tarafta kalan LED bar ile bağlanmış bir çift LED arka far ve tavana entegre spoiler ile görünümünü tamamlıyor.Yeni A8 ile benzerlikler Q8’in kabini içinde de devam ediyor. Orta konsolda iki dokunmatik ekrana sahip modelin kadranlarında da dijital göstergeler hakim.

Alüminyumla güçlendirilmiş şasinin kullanıldığı otomobilde hem ağırlık tasarrufu yapılmış, hem de dayanıklılığı artırılmış. 3.0 litrelik TDI motorun kullanıldığı model yeni şasi sayesinde 2145 kg ağırlığında. V6 dizel motordan bahsetmişken, Q8’de artık 40 voltluk bir elektrik motorunun desteklediği melez bir motor kullanılıyor. Bu elektrik sistemi aracı 160 km/s hıza kadar destekliyor ve 100 km’de yaklaşık 0.7 litre yakıt tasarrufu sağlıyor.

Q8 50 TDI modelinde bulunan 3.0 litrelik V6 TDI, 286 HP güç ve 600 Nm tork sağlıyor ve bunları dört tekerleğe, 8 ileri tiptronik şanzımanla aktarıyor ve 0-100 km/s hıza 6.3 saniye çıkıyor. 2019’un ilk aylarında 340 HP’lik 3.0 TFSI benzinli ürün gamındaki yerini alacak.

Slovakya’nın başkenti Bratislava’da üretilecek modelin, yılın üçüncü çeyreğinde Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde piyasaya çıkması bekleniyor. ABD satışları ise 2019’da başlayacak.