Alpine, 2024 yılında Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda piste çıkmadan önce yeni hiper otomobilinin son prototipini ortaya çıkardı. A424 olarak adlandırılan LMDh hiper otomobil 24 saatlik dayanıklılık yarışları için tasarlandı. Gücünü 50kW Bosch hibrid sistemi ve yedi vitesli şanzımanla desteklenen 675bhp gücünde, 3.4 litrelik turboşarjlı V6 motordan alıyor.
A424 projesinin baş mühendisi Christophe Chapelain şunları söylüyor: "F1 ile sinerji öyle ki LMDh yazılımımız F1'den büyük ölçüde ilham alıyor. Bir mühendis olarak her zaman mümkün olan en kısa sürede piste çıkmaya hevesliyim. Hepimiz ilk turlarımız için sabırsızlanıyoruz. Motorumuz 28 Haziran'da yapılması planlanan ilk start öncesinde dyno üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ardından, Ağustos ayından itibaren bir dizi test seansına başlamadan önce Temmuz ayı sonuna kadar bir deneme sürüşü gerçekleştireceğiz. O zamana kadar ikinci bir araç inşa etmiş ve Kasım ortasında rüzgâr tüneli testleri için Amerika Birleşik Devletleri'ne göndermek üzere bir motorla donatmış olacağız."
Bu yılın geri kalanında, A424'ü Mart 2024'teki ilk FIA WEC yarışı olan 6 Saatlik Katar yarışına hazır hale getirmek için sıkı bir test programı uygulanacak. LMDh'ye girme kararı hakkında konuşan Alpine Racing SAS Genel Direktörü Bruno Famin şunları söyledi: "2021 yılında Hypercar kategorisine girmeye karar verdik ve Ocak 2022'den bu yana tamamen bu kategoriye odaklandık. Tempo giderek arttı ve Alpine'in Amerikan pazarına girme hedefleri göz önüne alındığında, LMH'lere göre daha sınırlı bir mühendislik yatırımı gerektirdiği için LMDh seçeneği net bir şekilde ortaya çıktı."
Testlerin sorunsuz geçmesi halinde prototipin ilk 24 saatlik Dayanıklılık testi Kasım ayında Motorland Aragón'da yapılacak. Signatech'in kurucusu Philippe Sinault şöyle diyor: "Bizler her şeyden önce yarışmaya gönül vermiş kişileriz ve 24 Saat Le Mans'ın yüzüncü yıldönümünü Alpine olmadan hayal etmek bizim için düşünülemezdi. Yarışmak genlerimizde olduğu için ve aynı zamanda kendimizi hazırlamanın en iyi yolu olduğu da düşünüldüğünde kesinlikle yarışmak istedik. Neredeyse bir yıl boyunca çok büyük miktarda zemin çalışması, öngörü ve özveri ortaya kondu. Alpine Racing ve Oreca'nın desteği, mümkün olan en iyi konumda olmamızı ve bu muhteşem prototipin Alpine'in Fransız ve uluslararası motor sporları zirvesindeki yerini daha da sağlamlaştırmasını mümkün kılacak."