Bel  “Alfa Romeo, art arda gelen güçlü modellerden de anlayacağınız üzere global olarak yeni bir yapılanmaya ve konumlamaya gidiyor. “ diyerek sözlerini şöyle dürdürdü;  “Alfa Romeo özelinde kısa bir 2016 yılı değerlendirmesi yapacak olursak, 2016 yılı Alfa Romeo’da ürün yeniliklerinin olduğu ve müşteri memnuniyetimizi daha da yükselttiğimiz bir yıl oldu. Nisan 2016’da yenilenen Giulietta modelimizi satışa sunduk. Bu yenilikle birlikte Giulietta’nın dizel otomatik versiyonu da ürün gamına katıldı. Alfa Romeo’nun sportif ruhunu öne çıkaran 4C ve 4C Spider’ı da müşterilerimizle buluşturduk. Geçen yılı yaklaşık 650 adetlik satışla kapattık. Bu yıl ise Giulia ve Stelvio modelleri, Alfa Romeo’nun gücüne güç katacak.”

Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörü Sinan Saip Bel

Sinan Saip Bel Alfa Romeo’nun gelecek planları hakkında da şu açıklamayı yaptı: “Alfa Romeo gelecek dönemde daha sofistike ve premium modellerle öne çıkacak. Giulia'yı uzun süredir bekleyen heyecanlı bir kitle vardı. Haricinde otomobili görüp, bizimle temas kuran farklı bir müşteri profili de oldu. Markamızın mottosunun “duyguların mekaniği” olduğunu hatırlatmak isterim. Alfa Romeo’nun karakteristik özelliği otomobili sadece bir ulaşım aracı olarak konumlamanın çok ötesinde yer alıyor. Giulia, Stelvio ve önümüzdeki yıllarda geliştirilecek ürünler vesilesiyle Alfa, 107. yılı olan 2017 itibarıyla duygulara çok daha fazla hitap eden bir marka olacak.”

Alfa Romeo ve Jeep’de yeni hedefler

“Alfa Romeo özelinde 2017 yılsonu satış hedefimizi yaklaşık 750 adet olarak belirledik. Alfa Romeo ve Jeep olarak markalara birlikte baktığımızda ise 3.250 adetlik bir satış hedefimiz var. Yeni modellerde satışlar ise bu yıl oldukça hareketli başladı. Kısa süre önceye kadar 2 adet Giulia QV modeli satışı gerçekleştirirken bu rakam, İstanbul Autoshow 2017’den hemen sonra 3’e ulaştı. Yani fuarda sergilediğimiz otomobil fuardan hemen sonra alıcı buldu. Bunun yanında İstanbul Autoshow’da sergilediğimiz Alfa Romeo Giulia Veloce modelinin de fuarda satışını gerçekleştirdik. Yeni ürünler müşterilerimiz, özellikle de test edenler tarafından çok tutuluyor. Yine aynı şekilde 4C Spider’den de şu ana kadar 6 adet (4C Coupe ve Spider) satışı gerçekleştirdik. Yılın son çeyreğinde Türkiye’ye gelecek olan Stelvio modelinin satışlarımıza pozitif etki sağlayacağına inanıyoruz.”