Firma, 5 yıllık strateji planlamasını açıkladığı organizasyonda 8C ve GTV’nin yanı sıra Stelvio’nun altında ve üstünde konumlandırılacak iki farklı SUV üreteceğini de doğruladı. Çin pazarı için Giulia ve Stelvio’nun daha uzun aks mesafeli versiyonlarını da ürün gamına ekleyecek Alfa Romeo, uzun aks mesafeli otomobil pazarının giderek büyüdüğünü belirtti. Firmanın patronu Timothy Kuniskis’in yaptığı açıklamada; “Bu yıl 170.000 satış gerçekleştirdik. Açıkladığımız 5 yıllık stratejiyle 2022’ye kadar bu sayıyı 400.000’e yükseltmeyi umuyoruz.” dedi.

2022’ye kadar ürün gamındaki modelleri neredeyse iki katına çıkaracak Alfa Romeo, 9 yeni otomobil üretecek. Ortadan motorlu ve çift turboşarjlı yeni 8C’nin 710 bg civarında bir güç üretmesi ve 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında tamamlayabilmesi bekleniyor. Yeni GTV’nin ise E-Boost teknolojisiyle 610 bg güç üretmesi, dört tekerlekten çekiş sistemi ve 50/50 ağırlık dengesini yakalaması planlanıyor. 8C ve GTV modelleri için konuşan Kuniskis; “Alfa her segment için spor otomobil üretecek. Geleceğimiz buna bağlı. 8C, karbonfiber mokok bir şasiye sahip, dört tekerlekten çekiş sistemli ve ortadan motorlu gerçek bir spor otomobil. Ayrıca GTV için de yaklaşık 610 bg’lik bir Quadrifoglio versiyon üretmeyi planlıyoruz.” dedi.

Alfa Romeo’nun üreteceği yeni iki SUV hakkında da açıklama yapan Kuniskis, SUV segmentinin %81 oranında genişlediğini ve yeni Alfa SUV’lerinin Stelvio’da olduğu gibi firmanın DNA’sına sadık kalınarak üretileceğini belirtti. 2022’ye kadar premium segmentlerin %70’inde bir Alfa seçeneği olacağını söyleyen Timothy Kuniskis; “Her segment için bir spor otomobil üreteceğiz” dedi. Tüm FCA markalarında olduğu gibi Alfa Romeo’nun da elektrifikasyon projeleri üzerinde çalıştığını belirten firma, 2020’ye kadar tüm modellerine elektrikli seçenek ekleyeceklerini ve tüm modellerin 2. veya 3. seviye otonom sürüşe sahip olacaklarını açıkladı.