Mercedes-Benz, kamuflajlı olarak objektiflere yakalanan, üstü açık model ailesinin yeni üyesi E Serisi Cabriolet’i, yakın geçmişte yayınladığı teaser fotoğraflarının ardından gün yüzüne çıkardı. Yeni E Serisi Cabriolet tasarımı ile göz alıcı bir noktada konumlandırılmış gözüküyor. Üstü açık model, selefine göre 123 mm daha uzun ve 74 mm geniş olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca güncel sedan kardeşine göre de 12 mm daha alçalan yapısı ile kendini gösteriyor. 

Coupe kardeşinden izler taşıyan E Serisi Cabriolet, tasarımsal olarak aile’nin en göreceli versiyonu oldu. 2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli ve dizel motorların yer alacağı modelde, 241 HP güç üreten E300’ün yanında 191 HP’lik E220d versiyon satışa sunulacak.

Opsiyon olarak gelen ayarlanabilir amortisörler geniş bir ayar yelpazesi sunarken çok hücreli, havalı süspansiyon üç farklı sertlik ayarına sahip. Opsiyonlar arasında yer alan Dynamic Select sistemi ise sürücünün gaz tepkisini, vites geçiş noktalarını ve süspansiyon ayarlarını kişiselleştirmesine olanak veriyor.

Araçtaki en önemli özellik; kapalıyken coupe'nin çekiciliğini sunan, açık iken Mercedes şıklığını öne çıkaran kumaş tavan. 20 saniyeden kısa bir sürede toplanan tavan, 50 km/s hıza kadar çalışıyor. Alman üretici, bagajda depolanabilen tavan için dört farklı renk sunuyor: koyu kahverengi, lacivert, kırmızı ve siyah renkler.