İlk etapta 510 HP’lik en güçlü motorlu versiyonu Giulia Quadrifoglio’yla Türkiye yollarına çıkacak olan yeni Alfa Romeo modeli, yüksek performanslı lüks sedan rekabetine katılacak.

2016 yılının Mayıs ayında üretimi başlayan Alfa Romeo Giulia model ailesinin spor versiyonu Giulia Quadrifoglio, 2016 yılının son çeyreğinde ülkemizde de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Markayı tanımlayan ve “duyguların mekaniği” mottosunu kazandıran kendine özgü İtalyan tasarımı, son teknoloji yenilikçi motorları, mükemmel 50/50 ağırlık dağılımı, eşsiz teknik çözümleri ve en iyi güç-ağırlık oranı özellikleriyle ön plana çıkan Alfa Romeo Giulia’nın en performanslı versiyonu, Alfa Romeo 4C ve 4C Spider model ailesi gibi sınırlı adette ülkemizde satışa sunulacak.

Alfa Romeo Marka Direktörü Türker Gürtekin, “Alfa Romeo Giulia model ailesinin en hafif ama en yüksek performanslı versiyonu olan Giulia Quadrifoglio’yu yılın son çeyreğinde Türkiye’de lüks ve sportif otomobil severler ile buluşturacağız. Karbon seramik fren balataları ile ultra hafif karbon fiber sportif koltuklarla donatılan 510 HP’lik Ferrari teknolojili çok özel spor modelden, Türkiye’de ilk etapta sadece 5 adet satışa sunulacak. Bu çok özel ve sıra dışı sportif Alfa Romeo modelinin hem 6 ileri manuel şanzımanlı hem de otomatik vitesli model versiyonlarını müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Saldırmaya hazır bir kediyi andırıyor

Yeni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, birkaç sade dokunuşla kimliğini ortaya koyabilen güçlü ve heykelsi bir genel yapıya sahip. Aracın profilinden doğarak otomotiv tarihinin en ünlü ve tanınmış tasarım öğelerinden biri olan yonca biçimli efsanevi burun kısmına doğru uzayan keskin bir çizgiye sahip en performanslı Alfa Romeo Giulia’nın, saldırmaya hazır büyük bir kediyi andıracak görünümü dikkat çekiyor. 50/50 ağırlık dengesi ve arkadan çekiş sistemi Alfa Romeo’nun en önemli özelliklerini oluştururken, ağırlığı kusursuz bir şekilde dengelemek için, motor ve mekanik parçalar iki aks arasında sıralanmış bulunuyor. Bu sebeple Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, çok kısa çıkıntılara, uzun bir motor kaputuna ve ön çamurluklara ve gücün yol üstüne salınan noktasını görsel olarak işaret eden gösterişli arka çamurluklara sahiptir.

 510 HP’lik sportif yürek!

Arkadan itişli Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, aynı zamanda lüks orta sınıftaki rekabete Alfa Romeo markasının güçlü bir yanıtı olacak. Mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği altı silindirli turbo benzinli motora sahip Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, 510 HP’lik eşsiz bir güce sahip. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.9 sn’de tamamlayan ve 307 km/s’lik son hıza erişebilen Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’nun heyecan verici güç ve tork üreten motoru, elektronik olarak kontrol edilen silindir kapatma sistemine sahip olmasıyla aynı zamanda şaşırtıcı bir yakıt tasarrufu ve emisyon seviyesi (198 g/km CO2) bakımından sınıfının en iyisi değerleri sunabilmektedir. Mükemmel beygir gücü ve tork değerlerinin yanında, olup elektronik olarak kontrol edilen silindir engelleme sistemi sayesinde kullanması şaşırtıcı derecede uygun maliyetlidir. 

Mükemmel sportif sürüşün yeni adı: Giulia Quadrifoglio!

Tasarım, şasi ve süspansiyon yapısı ile materyallerinin seçimi Alfa Romeo’nun mühendislik kültürünün ileri ifadesi olarak her zaman mükemmeli yansıtır. Arka diferansiyelin, torkun her tekerleğe ayrı bir şekilde iletilmesini kontrol etmesini sağlayan çift kavramalı Tork Yönlendirme Teknolojisi gibi yeni otomobilde yer alan özel teknik çözümlerle kanıtlanmaktadır. Arka diferansiyele entegre edilmiş sistem ile Tork Yönlendirmesi teknolojisi, her tekerleğe tork gönderiminin ayrı ayrı kontrol edilmesini mümkün kılıyor.  Bu şekilde, yola uygulanan güç aktarımı düşük yol tutuşlu alanlarda geliştirilmiştir. Böylece, saldırgan stabilite kontrol sistemine karşı sürmek zorunda kalınmadan güvenli ve eğlenceli bir sürüşü mümkün hale getirmektedir. Önemli tüm ağırlık optimizasyonlarına ek olarak ani fren tepkisi ve buna bağlı rekor kıran durma mesafesi için stabilite kontrolünü ve geleneksel servo freni bir araya getiren yenilikçi, elektromekanik bir sistem olan Entegre Fren Sistemi de sportif Alfa Romeo Giulia’da kullanılmaktadır.

Giulia’nın yolcu bölmesi özel, etkili Alfa Romeo tasarım unsurlarıyla kalite, güvenlik, donanım ve konfor bakımından en iyi deneyimi sunmaya hazırlanmaktadır.

Ön Çarpışma Uyarısı (FCW) sistemi tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor ve ön camda yer alan radar sensörü ve kamera yardımıyla aracın gidiş yönündeki herhangi bir engelin veya aracın tespit edilmesini sağlayarak, sürücüyü kaza riskine karşın uyarıyor. 

Üstün, ayrıntılara önem veren ses çıkışı isteyenleri mutlu edecek sofistike Harman Kardon Sound Theatre sistemi ilk kez Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’da sunuluyor.