Italdesign tarafından tasarlanan, Nissan Nismo alt yapılı GT-R50, tasarımı ile göz dolduruyor. İtalyan süper sport otomobiller ile Japon mühendisliğinin birleşiminden doğan GT-R50, tasarım teknolojilerinin geldiği noktayı tanımlıyor. Model Nissan tarafından “sınırsız” olarak tanımlanıyor.

Hem GT-R hem de Italdesign’ın 50. yılını kutlamak adına hazırlanan bu özel model, gerçekten dikkat çekici duruyor. Gri ile altın detayların bir araya geldiği araç, açıklandığı kadarıyla üretimi yapılan 2018 Nissan GT-R NISMO üzerine kurulmuş.

Önümüzdeki ay Avrupa’da görücüye çıkarılacağı belirtilen bu özel otomobil, özellikle fütüristik arka aydınlatma takımıyla dikkat çekiyor. Aydınlatma haricinde LED detaylara yer verilmeyen model, orijinale oranla daha keskin hatlar üzerine kuruluyor.

Tavan yüksekliği azaltılan ve bu sayede daha şık bir forma bürünen Nissan GT-R50, kaputunun altında da tam bir canavar taşıyor. 3.8 litrelik V6 motor, tam 710 beygir güç üretiyor. Nismo paketin üzerine çok ciddi motor modifikasyonlarına sahip araç, aynı zamanda daha da gelişmiş bir süspansiyon sistemiyle (BILSTEIN DampTronic I) geliyor. Yola Michelin Pilot Super Sport lastikler ile tutunan otomobil, gücünü gelişmiş Brembo fren sistemiyle dizginliyor.