Dünya genelinde yaklaşık 1,5 milyon adetlik bir satış rakamına ulaşan Volkswagen Caddy’nin dördüncü nesli satışa sunuldu.

Türkiye’de sadece 1.6 lt TDI 102 PS motorla pazara sunulan Yeni Caddy, 7-ileri DSG ve 5-ileri manuel olmak üzere iki farklı şanzıman seçeneğiyle ve Trendline ve Comfortline olmak üzere de iki farklı donanım seviyesinde alınabiliyor.

Geliştirilen Yeni Caddy, karakteristik yeni tasarımıyla yepyeni bir görünüme sahip. Volkswagen’in yeni DNA’sını taşıyan keskin kıvrımlar, belirginleşen hatlar araca dinamik bir görünüm sağlıyor.

Yeni Caddy modellerinde standart olarak sunulan ‘Yorgunluk Tespit Sistemi’ sürüş hareketlerinde yorgunluk tespit ettiği anda sürücüyü hem görsel hem de sesli olarak uyarıyor.

Bir diğer yeni güvenlik sistemi ise ‘İkincil çarpışma önleme asistanı’… Standart olarak sunulan bu sistem, olası bir ikinci çarpışmayı önleme amacıyla ilk çarpışmadan sonra aracı frenliyor. İki bağımsız sensör sayesinde çarpışmanın derecesini algılayan çarpışma yeterince kuvvetliyse aracı frenleyen ve hızını 10 km/s' ye kadar düşüren bu sistemde, frenleme esnasında sürücü, aracın kontrolünü istediği zaman devralabiliyor.

Yenilenen ve standart olarak sunulan 5" dokunmatik ekran üzerinden hem araç bilgileri takip edilebiliyor hem de radyo kontrol edilebiliyor. Bu sistem, MP3 ve WMA uyumlu CD çalar, harici SD kart/AUX-in/USB desteği ile istenilen kaynaktan müzik dinleme keyfi sunuyor. Cep telefonu veya tabletlerde bulunan müziklere erişim Bluetooth ile sağlanırken bu siste sayesinde telefon görüşmeleri de güvenli bir şekilde rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor.

Modelin tamamen yenilenen ön konsolu şık ve kaliteli çizgiler taşıyor. Sürüş konforunu arttıran fonksiyonel ön konsolda radyo kumandalı deri kaplı yeni direksiyon ilk bakışta dikkat çekerken yeni üfleçler ve üfleçlerin üzerinden geçen dekoratif yatay şerit gibi detaylar Yeni Caddy'yi çok şık gösteriyor. Yüksek kaliteli malzemeleriyle kapı içlerindeki kaplama da dikkat çekiyor.

Yeni Caddy 49 bin 840 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.